Weather Icon
Συρία , Τουρκία 2 Ιουνίου 2021

Η Τουρκία διαπράττει εθνοκάθαρση στην Βόρεια Συρία

Η Τουρκία διαπράττει εθνοκάθαρση στην Βόρεια Συρία

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), έχει χτίσει τζαμιά στα χωριά των Yazidi για να προωθήσει τον εξισλαμισμό στην περιοχή στην βόρεια Συρία, σύμφωνα με την Εταιρεία Διεθνών Απειλητικών των Λαών (STPI) της Γερμανίας.

Το STPI είπε ότι η Τουρκία προωθεί μια ιδιαίτερα ριζοσπαστική ερμηνεία του Σουνιτικού Ισλάμ, καθώς η Diyanet διαδίδει επίσης τις θρησκευτικές απόψεις της σε τοπικά σχολεία στη Γερμανία μέσω της Τουρκικής-Ισλαμικής Ένωσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (DİTİB), μιας από τις μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις της Γερμανίας.

«Οι πηγές μας λένε για την κατασκευή τζαμιού στο χωριό Yazidi Shadere, νότια της πόλης Afrin. 45 άνθρωποι Yazidi εξακολουθούν να ζουν εκεί, αλλά υπήρχαν 450 πριν από την τουρκική κατοχή», είπε ο Kamal Sido, ειδικός της STPI στη Μέση Ανατολή. «Αφού οι περισσότεροι εκτοπίστηκαν, η Τουρκία εγκατέστησε ριζοσπάστες μουσουλμάνους εκεί. Πραγματοποιούν τακτικά επιδρομές εναντίον του αυτόχθονου κουρδικού πληθυσμού. “

Η Diyanet καθορίζει τι κηρύττεται στα τζαμιά και στα νέα σχολεία του Κορανίου του Afrin, σύμφωνα με τον Sido. «Ακόμα και τα μικρά κορίτσια συχνά πρέπει να φορούν μαντίλα. Κατά την τελευταία κλιμάκωση της Γάζας, τα τζαμιά κυκλοφόρησαν ρητορική μίσους εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων », είπε.

Το DITIB δεν είναι μια φιλελεύθερη ένωση, αλλά διαδίδει μία ριζοσπαστική μορφή του Ισλάμ, σύμφωνα με το STPI, το οποίο δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επίθεσης της Τουρκίας το 2018 στο Αφρίν, σχεδόν όλα τα τζαμιά της DITIB στη Γερμανία προσευχήθηκαν για τη νίκη του στρατού κατοχής.

Τουλάχιστον το 96 τοις εκατό του πληθυσμού του Afrin ήταν κάποτε Κούρδοι. Μετά την τουρκική κατοχή, οι περισσότεροι εκτοπίστηκαν και ο κουρδικός πληθυσμός μειώθηκε στο 25% περίπου. “Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία πρόκειται να επιτύχει έναν από τους σημαντικότερους στόχους της: να διώξει τους Κούρδους από το Afrin”, δήλωσε ο Σίντο.

Οι Κούρδοι του Αφρίν είναι κυρίως μετριοπαθείς Σουνίτες Μουσουλμάνοι. Σε ένα σημείο, 20.000 έως 30.000 Yazidis ζούσαν στο Afrin. Σήμερα αριθμούν μόνο μερικές χιλιάδες.

ahvalnews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube