REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Τουρκία 22 Ιουνίου 2021

Η μεγαλύτερη εξτρεμιστική ομάδα της Γερμανίας είναι τουρκική και όχι γερμανική

Η μεγαλύτερη εξτρεμιστική ομάδα της Γερμανίας είναι τουρκική και όχι γερμανική

από τον Soeren Kern

Το γερμανικό κοινοβούλιο και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία είναι πάνω από 18.000. Αυτό είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από τον αριθμό των μελών (3.500) του νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας.

Η ιδεολογία που υποστηρίζει το κίνημα των Γκρίζων Λύκων είναι μια τουρκική εκδοχή του αρειανισμού και βρίσκεται σε αντίθεση με οποιονδήποτε δεν είναι Τούρκος ή Σουνιτικός Ισλαμιστής. Είναι αντι-χριστιανική και αντι-εβραϊκή, καθώς και αντι-αμερικανική, αντι-αρμενική, αντι-κουρδική και ανθελληνική.

Ο στόχος των Γκρίζων Λύκων είναι η ενοποίηση όλων των τουρκικών λαών σε μια ενιαία χώρα που ονομάζεται Turan, της οποίας το έδαφος θα εκτείνεται από την Ευρώπη έως την Κίνα. Οι Γκρίζοι Λύκοι θέλουν επίσης να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη βασισμένη στο Ισλάμ που ηγείται η Τουρκία. Αντιτίθενται στην αφομοίωση ή την ένταξη των Τούρκων μεταναστών στη δυτική κοινωνία.

“Οι υποστηρικτές των” Γκρίζων Λύκων “είναι υπεύθυνοι για μεγάλο αριθμό δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων και μελών μειονοτήτων στην Τουρκία και στο εξωτερικό.” – Die Linke, Κοινοβουλευτικό Ψήφισμα, Νοέμβριος 2020.

“Έτσι, το CDU συνεργάζεται στην πραγματικότητα με τον δεξιό εξτρεμιστή Gray Wolves, αν και κηρύττει ότι ο δεξιος εξτρεμισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη Γερμανία”. – Zara Riffler, Tichys Einblick.

«Ο Ερντογάν περιφρονεί τη Δύση και τη Δυτική αξία. Το λέει αυτό ανοιχτά σε κάθε ευκαιρία …. Κάποιος δεν εργάζεται εδώ για την ένταξη, ούτε καν σε μια παράλληλη κοινωνία, αλλά προφανώς σε μια αντικοινωνία …. Γιατί μπορεί η Μέρκελ – και Γερμανία – επικρίνουμε τον Τραμπ και τις ΗΠΑ, αλλά όχι δημοσίως και κατηγορηματικά τον Ερντογάν στη θέση του; ” – Ο πολιτικός του CDU Ali Ertan Toprak, Tichys Einblick.

Καθώς οι γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές πλησιάζουν στις 26 Σεπτεμβρίου, οι υποψήφιοι που ελπίζουν να διαδεχτούν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ επαναλαμβάνουν την ανάγκη να αποτραπεί ο ακροδεξίος εξτρεμισμός, ιδιαίτερα ο νεοναζισμός, στη Γερμανία. Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα στη Γερμανία είναι Τουρκική και όχι Γερμανική, σύμφωνα με μια νέα έκθεση πληροφοριών σχετικά με εσωτερικές απειλές κατά της συνταγματικής τάξης της Γερμανίας.

Το τουρκικό νεοφασιστικό κίνημα Ülkücü (Τουρκικά για “Ιδεαλιστές”) – γνωστό ως Γκρίζοι Λύκοι – έχει τώρα τουλάχιστον 11.000 ενεργά μέλη στη Γερμανία, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έκθεση ( Verfassungsschutzbericht 2020 ) από την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών ( Bundesamt für Verfassungsschutz) , BfV ).

Το γερμανικό κοινοβούλιο και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία είναι πάνω από 18.000. Αυτό είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από τον αριθμό των μελών (3.500) του νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας, του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας ( Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD ).

Η ιδεολογία που υποστηρίζει το κίνημα των Γκρίζων Λύκων είναι μια τουρκική εκδοχή του αρειανισμού και βρίσκεται σε αντίθεση με οποιονδήποτε δεν είναι Τούρκος ή Σουνίτης Ισλαμιστής. Είναι αντι-χριστιανική και αντι-εβραϊκή, καθώς και αντι-αμερικανική, αντι-αρμενική, αντι-κουρδικόή και ανθελληνική.

Ο στόχος των Γκρίζων Λύκων είναι η ενοποίηση όλων των τουρκικών λαών σε μια ενιαία χώρα που ονομάζεται Turan, της οποίας το έδαφος θα εκτείνεται από την Ευρώπη έως την Κίνα. Οι Γκρίζοι Λύκοι θέλουν επίσης να δημιουργήσουν μια νέα παγκόσμια τάξη βασισμένη στο Ισλάμ που ηγείται η Τουρκία. Αντιτίθενται στην αφομοίωση ή την ένταξη των Τούρκων μεταναστών στη δυτική κοινωνία.
Οι οπαδοί των Γκρίζων Λύκων πραγματοποιούν επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για την τουρκική κυβέρνηση και δολοφόνησαν, επιτέθηκαν και εκφοβίζουν επικριτές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.

Ετήσια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας, παρουσίασε στις 15 Ιουνίου, αναλύει :
«Το τουρκικό δεξιό εξτρεμιστικό κίνημα Ülkücü» («ιδεαλιστικό» κίνημα) εμφανίστηκε στην Τουρκία στα μέσα του 20ού αιώνα. Βασίζεται σε μια εθνικιστική, αντισημιτική και ρατσιστική ακροδεξιά εξτρεμιστική ιδεολογία, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται στον Παντουρκισμό και τον Τουρανισμό. Το ιδεολογικό φάσμα του κινήματος κυμαίνεται από νεο-παγανιστικά στοιχεία έως τον εθνικιστικό Κεμαλισμό έως τα περιθώρια του Ισλαμισμού. Στόχος του κινήματος είναι η υπεράσπιση και η ενίσχυση της τουρκικής ιθαγένειας. Οι οπαδοί του Ülkücü θεωρούν την ιδανική ιδέα να είναι η ίδρυση του «Turan» – ενός εθνικά ομοιογενούς κράτους όλων των τουρκικών λαών υπό την ηγεσία των Τούρκων. Η χώρα του «Turan» θα ενσωματώνει τις περιοχές οικισμού όλων των τουρκικών λαών. Ανάλογα με την ιδεολογική ανάγνωση, αυτές εκτείνονται από τα Βαλκάνια στη δυτική Κίνα ή την Ιαπωνία.

“Το κίνημα Ülkücü θεωρεί το τουρκικό έθνος ως την υψηλότερη αξία τόσο πολιτικά, εδαφικά, εθνικά όσο και πολιτιστικά. Η υποτιθέμενη πολιτιστική και θρησκευτική υπεροχή εκφράζεται στην υπερβολή της τουρκικής ταυτότητας και οδηγεί σε υποβάθμιση άλλων εθνοτικών ομάδων που δηλώνονται” εχθροί της τουρκικότητας. ” Το σύμβολο και το πιο γνωστό αναγνωριστικό της κίνησης «Ülkücü» είναι ο «γκρίζος λύκος» (« Bozkurt ») και ο λεγόμενος χαιρετισμός λύκου που προέρχεται από αυτό, στο οποίο τα δάχτυλα του δεξιού χεριού στο απλωμένο χέρι σχηματίζουν το κεφάλι ενός λύκου. Οι υποστηρικτές του κινήματος «Ülkücü» αναφέρονται συχνά ως «γκρίζοι λύκοι» (« Bozkurtlar »).

Το κίνημα «Ülkücü» είναι ετερογενές. Από τους περίπου 11.000 υποστηρικτές που ζουν στη Γερμανία, περίπου 9.400 οργανώνονται σε τρεις μεγάλες οργανώσεις ομπρέλα. Αυτά αντιπροσωπεύουν τις διάφορες μορφές της ιδεολογίας «Ülkücü» με διαφορετικούς τρόπους. Μερικές από τις ενώσεις είναι ξένες οργανώσεις εξαιρετικά εθνικιστικών τουρκικών κομμάτων. Οι ενώσεις αγωνίζονται για μια μετριοπαθή εμφάνιση στην εξωτερική τους παρουσίαση και τείνουν να καλλιεργούν την ακροδεξιά εξτρεμιστική ιδεολογία τους εσωτερικά, ειδικά στις συγγενείς τους σχέσεις. Οι μη οργανωμένοι υποστηρικτές του κινήματος «Ülkücü» ζουν περισσότερο από τους ρατσιστές αντισημιτικές εχθρικές εικόνες με διαφορετικούς τρόπους, συχνά στα κοινωνικά μέσα, αλλά και όταν συναντούν δημόσια τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ειδικά τους Κούρδους. Αυτό δείχνει το υψηλό δυναμικό βίας ….
“Τα θέματα των υποστηρικτών του Ülkücü στη Γερμανία το 2020 καθορίστηκαν από γεγονότα στην Τουρκία. Αυτά περιελάμβαναν, για παράδειγμα, τη σύγκρουση της Τουρκίας με γειτονικά κράτη σε σχέση με τη γεώτρηση ορυκτών πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα ή τον πόλεμο μεταξύ του” τουρκικού λαού “του Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία πάνω από την περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η ανανέωση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη το καλοκαίρι του 2020 από μουσείο σε τζαμί συναντήθηκε επίσης με ομόφωνη χειροκροτήματα από τους οπαδούς του «Ülkücü». Πολλοί χαιρέτησαν αυτό το γεγονός ως υπενθύμιση της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης το 1453 , την οποία κατάλαβαν ως «νίκη επί του Χριστιανισμού». Σε σχέση με αυτήν την ερμηνεία του ιστορικού γεγονότος, οι οπαδοί του «Ülkücü» χρησιμοποιούν γενικά τον αριθμό «1453» ως κώδικα, για παράδειγμα στα κοινωνικά μέσα ή σε τατουάζ,
Το κίνημα Gray Wolf στη Γερμανία χωρίζεται σε τρεις κύριους οργανισμούς:
Ομοσπονδία Τουρκικών Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία (ADÜTDF) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός ομπρέλας «Ülkücü» στη Γερμανία. Αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικιστικό Κίνημα» της Τουρκίας (MHP), το οποίο είναι το μητρικό πολιτικό κόμμα του κινήματος «Ülkücü». Η ADÜTDF διαθέτει περίπου 160 τοπικά υποκαταστήματα στη Γερμανία με περίπου 7.000 μέλη, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία προσθέτει :
«Εξωτερικά, η ομάδα καταδεικνύει τη δέσμευσή της να συμμορφωθεί με το γερμανικό νόμο και προσπαθεί σκληρά να διατηρήσει μια μετριοπαθή συμπεριφορά. Ωστόσο, στο εσωτερικό του, το ADÜTDF είναι υποστηρικτής μιας εθνικιστικής δεξιάς εξτρεμιστικής ιδεολογίας σύμφωνα με το μητρικό κόμμα της MHP. Μέγεθος μέλους, η ένωση είναι ένας σημαντικός εξαγωγέας και διάδοση ακροδεξιών εξτρεμιστικών ιδεών μεταξύ των Τούρκων και των Γερμανών τουρκικής καταγωγής που ζουν στη Γερμανία.
“Το ADÜTDF είναι πεπεισμένο για την ανωτερότητα της τουρκικότητας …. Αυτή η κοσμοθεωρία παραβιάζει την αρχή της ισότητας που βασίζεται στο βασικό νόμο της Γερμανίας και εξουδετερώνει την ένταξη των μεταναστών τουρκικής καταγωγής στη γερμανική κοινωνία.”
Η Ένωση Τουρκικών-Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη (ATİB) αντιπροσωπεύει ένα περισσότερο ισλαμικό προσανατολισμένο μέρος του κινήματος «Ülkücü». Η ATİB ισχυρίζεται ότι έχει 80 υποκαταστήματα στη Γερμανία με περισσότερα από 8.000 μέλη, αλλά η γερμανική έκθεση πληροφοριών εκτιμά ότι η ομάδα, η οποία εδρεύει στην Κολωνία, έχει σήμερα περίπου 1.200 μέλη οργανωμένα σε περίπου 25 τοπικά καταστήματα. Η έκθεση, η οποία δεν εξηγεί τον λόγο της ασυμφωνίας, αναφέρει :
«Η ATİB θέλει να διατηρήσει την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα των μεταναστών Τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία …. Μέσα από τις ρίζες της στην ιδεολογία« Ülkücü », ο οργανισμός ομπρέλα δημιουργεί ένα αποσυνθετικό αποτέλεσμα και προωθεί τον τουρκικό εθνικισμό με ακροδεξιές εξτρεμιστικές επιρροές, οι οποίες χαρακτηρίζεται από μια ακραία φιλο-εχθρική σκέψη. Αυτό οδηγεί στην υποτίμηση άλλων εθνοτικών ομάδων ή θρησκειών, ιδίως των Κούρδων και του Ιουδαϊσμού. ”
Η Ομοσπονδία Παγκόσμιας Τάξης στην Ευρώπη (ANF) είναι η ευρωπαϊκή οργάνωση του ακραίου τουρκικού εθνικιστικού «Κόμματος Μεγάλης Ενότητας» (BBP), το οποίο στρέφεται εναντίον των εθνοτικών μειονοτήτων (ειδικά των Κούρδων) καθώς και εναντίον των θρησκευτικών μειονοτήτων (ειδικά των Χριστιανών Αρμενίων). Η ANF ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1994 και σήμερα έχει περίπου 15 τοπικά υποκαταστήματα στη Γερμανία με συνολικά περίπου 1.200 μέλη, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία προσθέτει :
«Όπως το BBP, το ANF αντιπροσωπεύει το μέρος του κινήματος που έχει επεκτείνει την κλασική ιδεολογία« Ülkücü »για να συμπεριλάβει τον παράγοντα της θρησκείας με την έννοια της λεγόμενης τουρκο-ισλαμικής σύνθεσης. Σύμφωνα με αυτήν την ιδέα, το να είσαι Τούρκος είναι δυνατή μόνο σε σύνδεση με το Ισλάμ. Η προσπάθεια ενοποίησης όλων των τουρκικών λαών σε ένα ομοιογενές κράτος «Turan» είναι εξίσου μέρος της πολιτικής ατζέντας με τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Πίσω από αυτό είναι η ιδέα μιας παγκόσμιας κυριαρχίας του Ισλάμ υπό την ηγεσία του τουρκικού έθνους ….
“Η τουρκο-ισλαμική σύνθεση … αντιπροσωπεύει μια σκληρή γραμμή οριοθέτησης από εκείνες διαφορετικών θρησκειών …. Στοιχεία της ιδεολογίας« Ülkücü »όπως ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και ο αντι-χριστιανισμός, που συμπληρώνονται από τον ισλαμισμό … κατευθύνονται ενάντια στα βασικά θεμέλια της ελεύθερης δημοκρατικής βασικής τάξης, όπως η προσωπική ατομικότητα και η ταυτότητα, καθώς και η νομική ισότητα κάθε ανθρώπου. ”
Μη οργανωμένη κίνηση “Ülkücü” . Εκτός από τους υποστηρικτές του Ülkücü που διοργανώνονται στο AD inTDF, ATİB και ANF, περίπου 1.600 άτομα ανήκουν σε άλλες δομές «’lkücü» και στο μη οργανωμένο κίνημα «’lkücü», σύμφωνα με την έκθεση. Είναι κυρίως νεότεροι που έρχονται σε επαφή μεταξύ τους κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων στο Διαδίκτυο, αλλά μερικές φορές συναντώνται επίσης προσωπικά. “Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργούν την εικόνα τους για τον εχθρό και αναταράσσονται εναντίον των” αντιπάλων τους “, πάνω από όλους τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Εβραίους, τους Κούρδους και τις Ηνωμένες Πολιτείες που υποτιμούνται από τους υποστηρικτές του« Ülkücü »και δηλώθηκαν ως« εχθροί της τουρκικότητας ». “”
Μια έκθεση του Κέντρου Έρευνας και Μελετών MENA που εδρεύει στη Βιέννη, εξήγησε τον μύθο που υποστηρίζει το κίνημα του Γκρίζου Λύκου:
“Το σύμβολό τους: ο γκρίζος λύκος. Το όνομά τους: Ülkücü, Τούρκος για ιδεαλιστές. Ο στόχος τους: μια τουρκική αυτοκρατορία και η εξάλειψη των πολιτικών αντιπάλων ….
“Σύμφωνα με τον μύθο, ένας λύκος στα προϊσλαμικά χρόνια οδήγησε και έσωσε τις απειλούμενες τουρκικές φυλές που ήταν από τα Όρη Αλτάι στην Κεντρική Ασία. Ο Γκρίζος Λύκος θεωρείται ένας ισχυρός κυνηγός που περιπλανιέται τη χώρα ελεύθερα και ανεξάρτητα. Εφόσον ζει από το κυνήγι ποτέ δεν θα αναγνωρίσει τους άλλους ως ελεύθερους και ανεξάρτητους. Το κίνημα των Γκρίζων Λύκων ακολουθεί αυτήν την εικόνα: Όλα τα μη τουρκικά τμήματα του πληθυσμού, ειδικά οι μειονότητες στη χώρα τους, διώκονται «φυλετικά» ….
“Ο δηλωμένος στόχος του κινήματος είναι η ίδρυση ενός παν-Τουρανού έθνους που εκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Κεντρική Ασία στην Κίνα και ενώνει όλους τους λεγόμενους” τουρκικούς λαούς “σε μια” Μεγαλύτερη τουρκική αυτοκρατορία “. Το σύμβολό του, ο Γκρίζος Λύκος, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως ένδειξη διάκρισης: οι οπαδοί χαιρετούν τον κόσμο με τον χαιρετισμό του λύκου. Επιπλέον, ο ουρλιαχτός λύκος, μαζί με την οθωμανική πολεμική σημαία με τα τρία μισοφέγγαρα, είναι ένα δημοφιλές μοτίβο σημαίας επίσημα, οι Τούρκοι οπαδοί αποκαλούν τον εαυτό τους Ülkücü, ιδεαλιστές, ανεπίσημα είναι οι Γκρίζοι λύκοι. ”
Απαγόρευση των Γκρι Λύκων
Η Αυστρία απαγόρευσε το χαιρετισμό του Γκρίζου Λύκου τον Φεβρουάριο του 2019. Όποιος βρήκε τη χειρονομία στο κοινό αντιμετωπίζει πρόστιμο 4.000 ευρώ (4.750 $). Οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 10.000 € (12.000 $). Η Γαλλία απαγόρευσε τους Γκρίζους Λύκους τον Νοέμβριο του 2020, αφού παραμόρφωσε ένα μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων κοντά στη Λυών. Στις 4 Μαΐου 2021, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση της ομάδας σε ολόκληρη την ΕΕ:

“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανησυχεί ιδιαίτερα για το ότι το ρατσιστικό δεξιό εξτρεμιστικό κίνημα Ülkücü, γνωστό ως” Γκρίζοι λύκοι “, το οποίο συνδέεται στενά με το κυβερνών κόμμα συνασπισμού MHP (το Κόμμα Εθνικιστικής Κίνησης), εξαπλώνεται στην ίδια την Τουρκία, αλλά και Κράτη μέλη της ΕΕ · καλεί την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να εξετάσουν τη δυνατότητα προσθήκης των Gray Wolves στον τρομοκρατικό κατάλογο της ΕΕ, να απαγορεύσουν τις ενώσεις και τις οργανώσεις τους σε χώρες της ΕΕ, να παρακολουθούν στενά τις δραστηριότητές τους και να αντιμετωπίσουν την επιρροή τους, ιδιαίτερα απειλητικό για άτομα με κουρδικό, αρμενικό ή ελληνικό υπόβαθρο και όποιον θεωρούν αντίπαλο. ”
Στη Γερμανία, η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν απρόθυμη να απαγορεύσει τους Γκρίζους Λύκους, προφανώς λόγω του φόβου να εξοργίσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν.
Το γερμανικό συντηρητικό κόμμα, το Alternative for Germany (AfD), κάλεσε πρόσφατα τη γερμανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τους Γκρι Λύκους. Σε κοινοβουλευτικό ψήφισμα της 16ης Νοεμβρίου 2020, αναφέρεται ότι η ομάδα “αντιπροσωπεύει απειλή για τη συνταγματική τάξη και την κοινωνική ειρήνη στη Γερμανία”. Πρόσθεσε ότι οι Γκρίζοι Λύκοι χρησιμοποιούνταν από την τουρκική κυβέρνηση για να εκφοβίσουν και να σιωπήσουν τους επικριτές του Προέδρου Ερντογάν στη Γερμανία και ότι στόχος του ήταν να αποτρέψει την ένταξη των Τούρκων μεταναστών. Το ψήφισμα επεξεργάστηκε :

“Στη Γερμανία, οι Γκρίζοι Λύκοι επιδιώκουν τον στόχο της καθιέρωσης τουρκικής εθνικιστικής ταυτότητας ενάντια στην πλειοψηφία της κοινωνίας – κάτω από το σύνθημα της” Ευρωπαϊκής Τουρκικότητας “με το σύνθημα” Γίνετε Γερμανός, παραμείνετε Τούρκοι! ” – να τα κακή χρήση για τη δημιουργία ενός ισχυρού τούρκικου εθνικιστικού λόμπι στη Γερμανία ….
“Το Εθνικό Συμβούλιο της Αυστρίας αποφάσισε πέρυσι να απαγορεύσει το χαιρετισμό του λύκου. Μια απαγόρευση αυτού του δεξιού εξτρεμιστικού συμβόλου έχει καθυστερήσει πολύ και στη Γερμανία. Αλλά δεν αρκεί να απαγορεύσουμε τα σύμβολα των” Γκρίζων λύκων “. Οι αντι-συνταγματικές δραστηριότητες των «Γκρίζων λύκων» που θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική ειρήνη πρέπει να σταματήσουν εντελώς. »
Μια μέρα αργότερα, το αριστερό κόμμα της Γερμανίας, Die Linke , ζήτησε επίσης να απαγορευθούν οι Γκρίζοι Λύκοι, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα κοινοβουλευτικό ψήφισμα με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2020, ανέφερε :
“Οι υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων είναι υπεύθυνοι για μεγάλο αριθμό δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων και μελών μειονοτήτων στην Τουρκία και στο εξωτερικό. Στη Γερμανία, οι υποστηρικτές των Γκρίζων Λύκων έχουν διαπράξει αρκετές δολοφονίες και προσπάθησαν δολοφονίες Τούρκων και Κούρδων ακτιβιστών. επιτέθηκαν και εκφοβίστηκαν μέλη της αντιπολίτευσης και επικριτές του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων μελών του Bundestag που είναι τουρκικής καταγωγής, για παράδειγμα, σχετικά με το ψήφισμα για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Η τουρκική μυστική υπηρεσία, με γνώση των γερμανικών αρχών, χρησιμοποιεί Γκρίζοι λύκοι για «ζητήματα πληροφοριών» στη Γερμανία. ”
Στις 17 Νοεμβρίου, το Bundestag απέρριψε και τις δύο προτάσεις ζητώντας την απαγόρευση των Γκρι Λύκων. Αντίθετα, τα κυριότερα κόμματα της Γερμανίας – το CDU / CSU και το SPD (τα κόμματα που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού), καθώς και το FDP και οι Πράσινοι – εξέδωσαν ένα μειωμένο ψήφισμα . Μακριά από την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων, απλώς ζήτησε από την κυβέρνηση να “σπρώξει πίσω” ( zurückdrängen ) ενάντια στην επιρροή του ομίλου ( Einfluss ) στη Γερμανία.

Το ψήφισμα κάλεσε την κυβέρνηση να «ελέγξει» ( prüfen ) εάν οι ενώσεις Gray Wolf στη Γερμανία συμμετείχαν σε αντισυνταγματικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απαγόρευση. Ζήτησε επίσης την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του κινήματος από τη γερμανική νοημοσύνη, μια διαδικασία που ήδη πραγματοποιείται. Τέλος, το ψήφισμα ζητούσε «να δείξουμε αλληλεγγύη» με ανθρώπους και ομάδες που διώκονται από τους Γκρίζους Λύκους στη Γερμανία, την Ευρώπη και την Τουρκία και να τους υποστηρίξει «όσο το δυνατόν καλύτερα».
Η Μέρκελ αντιστέκεται στην απαγόρευση
Γράφοντας για το γερμανικό blog Tichys Einblick , η σχολιαστής Zara Riffler είπε ότι το ψήφισμα που εξέδωσαν τα mainstream κόμματα ευνοεί την υποκρισία και εκδόθηκε μόνο για να σώσει το πρόσωπο μετά την απαγόρευση της ομάδας από τη Γαλλία.
Σε μια σειρά δύο μερών ( εδώ και εδώ ), ο Riffler παρουσίασε μια ιστορία των Γκρίζων Λύκων στη Γερμανία. Έδειξε πώς το CDU της Καγκελάριου Μέρκελ ήταν το πρώτο γερμανικό κόμμα που πραγματοποίησε συνομιλίες με τους Γκρίζους Λύκους, τους βοήθησε να λάβουν άδειες διαμονής και μάλιστα τους βοήθησε να δημιουργήσουν οργανωτικές δομές στη Γερμανία. “Ήταν το CDU που βοήθησε να νομιμοποιήσει δημοκρατικά τους Γκρίζους Λύκους”, έγραψε. “Η σιωπή του CDU σε αυτό είναι εκκωφαντική.”

Ο Riffler διηγήθηκε πώς ο επιλεγμένος διάδοχος της Merkel, ο Armin Laschet, ο υπουργός-πρόεδρος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, διέταξε τη συγκάλυψη αφού τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Γερμανός-Τούρκος πολιτικός Sevket Avci, που εκπροσωπεί το CDU για το Duisburg, ήταν ο ίδιος Γκρίζος Λύκος . Ο Riffler έγραψε:
“Πόσα CDU Gray Wolves έχει καλύψει η Armin Laschet μέχρι σήμερα; Τι είδους παιχνίδι παίζει; Ανακύπτει επειγόντως το δημοσιογραφικό ερώτημα: Υπάρχει κάτι που λαμβάνεται ως αντάλλαγμα από Τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές ή ακόμη και από το AKP (το κόμμα του Ερντογάν) λομπίστες; Ο Sevket Avci δεν υπέστη καμία συνέπεια από το CDU παρά τη μεγάλη οργή των μέσων ενημέρωσης …. Το γεγονός είναι: Το CDU ανέχεται τους Γκρι Λύκους μέσα στις τάξεις του – μπορεί κανείς να μιλήσει για «διείσδυση»; »
Ο Riffler καταδεικνύει επίσης τον τρόπο με τον οποίο η Καγκελάριος Μέρκελ έχει επανειλημμένα συναντηθεί και επέτρεψε την εκμετάλλευσή της από ηγέτες των ενώσεων Gray Wolves στη Γερμανία, καθώς και με ηγέτες του MHP, του τουρκικού κόμματος που ελέγχει τη μεγαλύτερη ένωση Gray Wolf στη Γερμανία. Ο Riffler κατέληξε στο συμπέρασμα: «Έτσι, το CDU συνεργάζεται στην πραγματικότητα με τον δεξιό εξτρεμιστή Gray Wolves, παρόλο που κηρύττει ότι ο δεξιος εξτρεμισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη Γερμανία».
Σε συνέντευξή του στον Tichys Einblick , ο πολιτικός του CDU Ali Ertan Toprak, μακροχρόνιος κριτικός του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Γερμανία, δήλωσε ότι ήταν καιρός να απαγορευτούν οι Γκρίζοι Λύκοι:
“Οι Γκρίζοι Λύκοι έχουν γίνει όλο και πιο επιρροές και όλο και πιο επιθετικοί, οπότε ο κίνδυνος που θέτουν δεν μπορεί πλέον να παραμείνει κάτω από το χαλί. Η αυξανόμενη δημόσια πίεση στον γερμανικό πληθυσμό να επιτεθεί τελικά δράση εναντίον ριζοσπαστικών ξένων οργανώσεων επέστησε γρήγορα την προσοχή στους Γκρίζους Λύκους, γιατί είναι επίσης η μεγαλύτερη ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα στη Γερμανία ….
«Ο Ερντογάν περιφρονεί τη Δύση και τις Δυτικές αξίες. Το λέει ανοιχτά σε κάθε ευκαιρία. Χτίζει μια εθνικιστική-ισλαμική απάντηση, την οποία προσπαθεί να διαδώσει με τις ξένες οργανώσεις του και τις δομές τους σε κάθε γωνιά της Γερμανίας και της Ευρώπης. Τα σχολεία του Κορανίου δηλητηριάζουν επίσης τους ενορίτες τους και τη νεολαία μας με το δηλητήριο του εθνικιστικού-θρησκευτικού διαχωρισμού.

“Η συμμαχία μεταξύ του AKP και του δεξιού εθνικιστικού MHP έχει επίσης αντίκτυπο στη Γερμανία. Με τεράστια οικονομική υποστήριξη από την Άγκυρα, προέκυψε μια δυσοίωνη συμμαχία που αμφισβητεί τις βασικές αξίες της κοινωνίας μας. Η Γερμανία χάνει την καρδιές και μυαλά εκείνων που έχουν ήδη φτάσει εδώ. Εκείνοι που υπερασπίζονται τις ελεύθερες δημοκρατικές μας αξίες εγκαταλείπονται. Γιατί μπορεί η Μέρκελ – και η Γερμανία – να επικρίνουν τον Τραμπ και τις ΗΠΑ, αλλά όχι να βάλουν δημόσια και κατηγορηματικά τον Ερντογάν στη θέση του; λιγότερο στρατηγικά για εμάς από την Τουρκία; ”

https://www.gatestoneinstitute.org/…/germany-extremists…
Φωτογραφία: Τούρκοι στο Βερολίνο, Γερμανία κυματίζουν σημαίες σε διαδήλωση προς υποστήριξη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου 2017. Ένας άνδρας στη φωτογραφία δίνει το χέρι του οργανισμού των Γκρίζων Λύκων. (Φωτογραφία από τον Sean Gallup / Getty Images)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube