Weather Icon

Η κ. Πελώνη καλεί τον Ζάεφ να γίνει καλό παιδί και ο Κατρούγκαλος την κυβέρνηση να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα των Πρεσπών

Η κ. Πελώνη καλεί τον Ζάεφ να γίνει καλό παιδί και ο Κατρούγκαλος την κυβέρνηση να συμμαζέψει τα ασυμάζευτα των Πρεσπών

Πελώνη για Ζάεφ και «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδόνιας»: Τον καλούμε να απέχει από διχαστική ρητορική

Αιχμές κατά του Ζόραν Ζάεφ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το tweet με το οποίο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «Μακεδονία», στο πλαίσιο του Euro.

«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Η ίδια υπενθύμιζε ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ήταν για τη χρήση του όρου μακεδονικού σε ότι αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα της πΓΔΜ.

«Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται», αναφερόμενη και στον χρόνο έλευσης στη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζάεφ στην ανάρτησή του πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης της πΓΔΜ με την Ολλανδία ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας».

Γ. Κατρούγκαλος: Να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών για την ποδοσφαιρική ομάδα της Β. Μακεδονίας

Την υποχρέωση της ηγεσίας της πΓΔΜ να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα, σε tweet που ανήρτησε, αναφέρει: «Ο κ. Ζάεφ οφείλει, όπως δεσμεύθηκε πριν από λίγες μέρες, να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ό,τι αυτή προβλέπει για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως άλλωστε και για όλες τις δημόσιες οντότητες της γείτονος».

Στην ιδια ανάρτηση, ο κ. Κατρούγκαλος προσθέτει ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ «οφείλει επιτέλους να φροντίσει για την κατά γράμμα υλοποίηση της Συμφωνίας που μετεκλογικά ‘τηρεί και τιμά’. Η διετής καθυστέρηση και η ενοχική αντιμετώπισή της, λόγω της προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών, μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει για την χώρα μας».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube