REAL TIME |

Weather Icon

Η ΕΕ εξετάζει την εισαγωγή 70 εκατομμυρίων Αφρικανών μέχρι το 2035 αναφέρει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γκούναρ Μπεκ καταγγέλλοντας το καταστροφικό νέο σύμφωνο μετανάστευσης

Η ΕΕ εξετάζει την εισαγωγή 70 εκατομμυρίων Αφρικανών μέχρι το 2035 αναφέρει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γκούναρ Μπεκ καταγγέλλοντας το καταστροφικό νέο σύμφωνο μετανάστευσης

Αφρικανοί μετανάστες περιμένουν στη σειρά μπροστά στο κέντρο μεταναστών CETI, στον ισπανικό θύλακα Θέουτα, αφού περίπου 200 πρόσφυγες διέσχισαν τον συνοριακό φράχτη από το Μαρόκο. 

Damian Wilson R.T. 4-6-21
.
[Το κατωτέρω αποκαλυπτικό άρθρο παρέχει πιθανώτατα την κλείδα αποκρυπτογράφησης της πρόσφατης ιστορικής δήλωσης της κυρίας προέδρου της δημοκρατίας για την «ανάγκη» υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα, για την θεραπεία του επιδεινούμενου δημογραφικού μας προβλήματος»] 
.
Μετάφραση: Μ.Στυλιανού 
.
Μια ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος  «Εναλλακτική για τη Γερμανία», που προηγείται για τη νίκη σε μια γερμανική εκλογή αυτή την εβδομάδα, ο Γκούναρ Μπεκ, επιτίθεται στο «βαθιά επικίνδυνο» σύμφωνο μετανάστευσης της ΕΕ προτού θεσπιστεί υπό την κάλυψη μιας καλοκαιρινής αμεριμνησίας .
.
Καθώς  η «πολύ-εκλογική χρονιά» της Γερμανίας επικεντρώνεται στο κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ αυτή την Κυριακή, οι  «ταραξίες» του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος του έθνους, Αlternative für Deutschland (AfD) (Εναλλακτική για την Γερμανία) είναι έτοιμοι για μια νίκη σοκ καθώς το αντιμεταναστευτικό μήνυμά τους αντηχεί στα εδάφη της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.
.
Στην κορυφή της πιο πρόσφατης δημοσκόπησης του INSA με 26% και έχοντας μόλις ανακοινώσει τους δύο κορυφαίους υποψηφίους της για τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου – και οι δύο υποστηρικτές μιας σκληρής γραμμής για τη μετανάστευση – η AfD δεν πρόκειται να αμβλύνει το μήνυμά της.
.
Germany (Saxony-Anhalt regional election), INSA poll:

Ανώτερο στέλεχος του AfD και ευρω-βουλευτής Γκούναρ Μπεκ δήλωσε ότι ένα ισχυρό εκλογικό αποτέλεσμα θα αποδειχθεί χρήσιμο όπλο στη μάχη του κόμματός του ενάντια στο αμφιλεγόμενο προτεινόμενο Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο προσπαθεί να στρατολογήσει τα μέλη του σε μια κεντρική ανακατανομή των αιτούντων άσυλο σε ολόκληρο το μπλοκ.
.
«Έχω εργαστεί κατά του συμφώνου  μετανάστευσης της ΕΕ εδώ και αρκετό καιρό και για μένα η θέσπιση ενός τέτοιου συμφώνου θα ήταν καταστροφική» δήλωσε ο Μπεκ στο RT.com. «Επειδή η ΕΕ πριν από λίγο καιρό μιλούσε για εισαγωγή έως και 70 εκατομμυρίων Αφρικανών στην Ευρώπη μέχρι το 2035. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να εκσυγχρονίσουμε την οικονομία μας».
.
«Και ενώ ο αριθμός φαίνεται υψηλός, όταν τα μέλη της εκστρατείας μας κατά του  συμφώνου για τη μετανάστευση – συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων από τη Δανία, την Εσθονία, τη Γαλλία και το Βέλγιο – συναντήθηκαν με την Επιτροπή μόλις πέρυσι, ο αριθμός αυτός για τη μετανάστευση αναφέρθηκε, αλλά κανείς στην Επιτροπή δεν επέλεξε να το αρνηθεί.»
.
Αυτή η πρόταση για ενεργό ενθάρρυνση της εισαγωγής μεταναστών από την ΕΕ αιωρείται εδώ και λίγο καιρό στις Βρυξέλλες, καθώς οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο το μπλοκ εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου που είναι γνωστό ως «γκρίζο της Ευρώπης», όπου οι γηράσκοντες πληθυσμοί ηλικίας 65 ετών και άνω και τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων αποτελούν «σημαντικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία», σύμφωνα με το Pew Research Center, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον.
.
Ορισμένοι πολιτικοί, όπως ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ πιστεύουν ότι η εισροή νεότερων εργαζομένων από την Αφρική είναι η λύση .
.
Εν τω μεταξύ, το σύμφωνο μετανάστευσης φαίνεται επί του παρόντος κολλημένο στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, οι φήμες λέγουν ότι καθυστερεί σκόπιμα μέχρι να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των γερμανικών ομοσπονδιακών εκλογών το Σεπτέμβριο.
.
Ο Μπεκ προτείνει έναν εναλλακτικό λόγο για την ασυνήθιστη καθυστέρηση.
.
«Δεν έχει περάσει από όλες τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι διαπραγματεύσεις του Συμβουλίου [της Ευρώπης] δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά πιστεύω ότι η ΕΕ θα ήθελε να προωθήσει τη νομοθεσία από τον Ιούλιο και μετά».ανέφερε.
.
«Τώρα που όλες οι χώρες καταργούν σταδιακά τον εγκλεισμό και οι άνθρωποι γενικά αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους και είναι σε θέση να εγκαταλείψουν και πάλι τα σπίτια τους. Έτσι, η πιθανότητα είναι ότι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τη γενική ατμόσφαιρα  ευεξίας– το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τις χαλαρώσεις του κορωναϊού – για να προωθήσουν αυτό το εξαιρετικά επικίνδυνο νομοθετικό πακέτο», δήλωσε ο Beck.
.
Και ίσως ο Μπεκ έχει δίκιο. Επειδή η τελευταία σύνοδος ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι στις αρχές Ιουλίου και στη συνέχεια δεν συνεδριάζει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εάν οι προτάσεις του συμφώνου τεθούν στους βουλευτές του ΕΚ τον Ιούλιο και αναπόφευκτα ψηφιστούν, υπάρχει αρκετός χρόνος για να χάσει  το θέμα την οξύτητά του κατά τη διάρκεια των παρατεταμένων καλοκαιρινών διακοπών. Θα είναι σαν να  υπήρχε πάντοτε.
.
Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ευνοϊκά για το AfD στις ομοσπονδιακές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου, αλλά ο Μπεκ δεν είναι τόσο σίγουρος.
.
«Είναι πιθανό η μετανάστευση να αποτελέσει σημαντικό ζήτημα στις ομοσπονδιακές εκλογές», ανέφερε. «Και το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση σε όσους από εμάς είμαστε στην αντιπροσωπεία της ΕΕ είναι μια σημαντική εκστρατεία, αλλά το αν αυτό μπορεί να μετατραπεί σε προεκλογική εκστρατεία είναι μια διαφορετική ιστορία».
.
Ωστόσο, μια νίκη την Κυριακή για το AfD θα έδειχνε ότι παρά την τεράστια αύξηση της δημοτικότητας των Πρασίνων σε εθνικό επίπεδο, οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για κάτι περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα σε κράτη όπως η Σαξονία-Άνχαλτ, όπου βρίσκεται ένα από τα τρία κύρια ανθρακωρυχεία της Γερμανίας. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση εκεί διαπίστωσε ότι η κλιματική αλλαγή θεωρήθηκε σημαντική από μόλις το 6% των ερωτηθέντων, ενώ μια εθνική έρευνα διαπίστωσε ότι το 75% των ανθρώπων ανησυχούν για τον πλανήτη.
.
Οι παρατηρητές παρομοιάζουν τους ψηφοφόρους της Σαξονίας-Άνχαλτ – η οποία έχει πληθυσμό 2,2 εκατομμυρίων – με εκείνους τους «αριστερούς» που γοήτευσε ο Ντόναλντ Τραμπ και τους λεγόμενους ψηφοφόρους του «Κόκκινου Τείχους» στο Ηνωμένο Βασίλειο που ένιωθαν ότι το παραδοσιακό κόμμα τους δεν τους εκπροσωπούσε πλέον. Ο Μπεκ συμφωνεί.
.
«Οι εκλογές αυτή την εβδομάδα θα είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που θα γίνουμε το ισχυρότερο ενιαίο κόμμα και αυτό θα είναι τεράστια επιτυχία»,ανέφερε. Υπάρχει ευρεία δυσαρέσκεια στην ανατολική Γερμανία για την κατάσταση της πολιτικής σε αυτή τη χώρα και η δυσαρέσκεια μπορεί να μεταφραστεί χωρίς τριβή σε αυξανόμενη υποστήριξη για το AfD επειδή το κόμμα μας δεν στιγματίζεται εκεί. Στη δυτική Γερμανία είναι σαφώς πιο δύσκολο. Η εκστρατεία στιγματισμού ήταν πιο επιτυχής και ορισμένα από τα άλλα κόμματα επωφελούνται από αυτή τη δυσαρέσκεια. Αλλά όχι εμείς.»
.
Αυτές οι προσπάθειες δυσφήμησης ενός κόμματος, το οποίο στην Βρετανία πιθανότατα θα καθόταν δίπλα στη συντηρητική δεξιά, έχουν τεράστιο εκλογικό τίμημα. Παρά το γεγονός ότι οι συνασπισμοί είναι συνηθισμένοι στη Γερμανία, κανείς δεν τολμά να συνεργαστεί με το AfD.
.
Έτσι, παρά την κορυφή των δημοσκοπήσεων της περασμένης εβδομάδας στη Σαξονία-Άνχαλτ, ακόμα και αν το AfD κερδίσει το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων την Κυριακή, θα υποβιβαστεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης, χάρη σε μια άνετη τρι-κομματική συμφωνία συνασπισμού, μεταξύ των Πρασίνων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών, με το παρατσούκλι Κένια,  επειδή τα αντίστοιχα χρώματα του κόμματος τους από πράσινο, κόκκινο και μαύρο συνθέτουν τη σημαία του αφρικανικού έθνους.
.
Αλλά μια νίκη του AfD θα έχει κάποια επίδραση. Δεν θα προκαλούσε μικρή αμηχανία για το κυβερνών κατεστημένο, ιδιαίτερα το CDU, το οποίο θα αντιμετωπίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου χωρίς την Άνγκελα Μέρκελ και θα  επωμισθεί τις δικές του εσωτερικές μάχες, καθώς ορισμένα μέλη προτρέπουν σε κλίση προς τα δεξιά υπό την ηγεσία του στερημένου χαρίσματος υποψηφίου Άρμιν Λάσετ.
.
Προς το παρόν, ωστόσο, φαίνεται ότι το AfD θα πάρει τη νίκη και, ενώ θα ενοχλήσει το κόμμα να στερηθεί την έδρα της εξουσίας, τουλάχιστον οι υποστηρικτές του μπορούν να είναι βέβαιοι ότι προβάλλουν την διαφορετική επιλογή.
.
Ο  Damian Wilson είναι βρετανός δημοσιογράφος, πρώην συντάκτης της Fleet Street, σύμβουλος χρηματοπιστωτικής εταιρείας και ειδικός σύμβουλος πολιτικών επικοινωνιών στην βρετανία και την ΕΕ
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube