Weather Icon

Η διεθνής καταδίκη αυξάνεται ενάντια στον δολοφόνο της Ντενίζ Ποϋράζ

Η διεθνής καταδίκη αυξάνεται ενάντια στον δολοφόνο της Ντενίζ Ποϋράζ

Αυξάνεται η διεθνής καταδίκη μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε κτίριο του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Κουρδικού μέλους του HDP, Ντενίζ Ποϋράζ, από τον Onur Gencer, έναν ακροδεξιό εισβολέα, στις 17 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, Heniz Bierbaum, χαρακτήρισε τη δολοφονία της Ποϋράζ ως μία δειλή επίθεση και εξέφρασε τα συναισθήματά του αλληλεγγύης με το HDP και την οικογένεια Ποϋράζ. Επισημαίνοντας ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής καταπίεσης της κυβέρνησης του Ερντογάν εναντίον δημοκρατικών δυνάμεων στην Τουρκία, ο Bierbaum δήλωσε ότι οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να αντιδράσουν σε αυτές τις πολιτικές.

Το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση και έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στο HDP. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καταδικάζουμε τη φρικτή αιματηρή επίθεση στο γραφείο του HDP στη Σμύρνη, στην οποία το μέλος του κόμματος Ντενίζ Ποϋράζ έχασε τη ζωή του. Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στο HDP».

Η Εθνική Συνέλευση της Καταλονίας εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της προς το HDP και σε ένα μήνυμα που δημοσίευσε μετά τη δολοφονία της Ντενίζ Ποϋράζ, διαβίβασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια. Η Συνέλευση δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τα καταπιεστικά καθεστώτα όπως αυτά της Τουρκίας και της Ισπανίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube