Weather Icon

Η Αρμενία καταδικάζει την επίσκεψη του Ερντογάν και του Αλίγεφ στο Σουσί του Αρτσάχ

Η Αρμενία καταδικάζει την επίσκεψη του Ερντογάν και του Αλίγεφ στο Σουσί του Αρτσάχ

Την επίσκεψη των προέδρων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στο Σούσι, το αρμενικό ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ) που βρίσκεται υπό αζερική κατοχή καταδίκασε η Αρμενία την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, σημείωσε, ότι του ταξιδιού προηγήθηκε η καταστροφή της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και ο βίαιος εκτοπισμός του αρμενικού πληθυσμού συμπεριλαμβανομένης της βεβήλωσης του Ιερού Ναού του Σωτήρος και της καταστροφής του μνημείου της γενοκτονίας στο Αρτσάχ.

«Οι ενέργειες των τουρκικών και αζερικών αρχών, οι οποίες στοχεύουν στην εδραίωση της επιβολής της δύναμης εναντίον των ανθρώπων του Αρτσάχ και υπονομεύουν τις διεθνείς προσπάθειες για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή, είναι απαράδεκτες», ανέφερε μεταξύ άλλων το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο μίλησε για απειλή γενοκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μπακού, στις 16 Ιουνίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Εθνικής Τουρκίας με την Ουαλία για τη 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Euro 2020.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube