REAL TIME |

Weather Icon

Έξι ακτιβιστές της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας Defend Kurdistan συνελήφθησαν στη Γερμανία

Έξι ακτιβιστές της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας Defend Kurdistan συνελήφθησαν στη Γερμανία

Μια διεθνής αντιπροσωπεία ειρήνης επέστρεψε στη Φρανκφούρτη από το Ιρακινό Κουρδιστάν, το οποίο είχαν επισκεφτεί για να ξεκινήσουν διάλογο με σκοπό να σταματήσουν οι τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή και για να αποφευχθεί μια ενδο-κουρδική σύγκρουση.

Ακτιβιστές της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας του Defend Kurdistan που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης κατά την επιστροφή τους από το Ιρακινό Κουρδιστάν στις 23 Ιουνίου 2021, έχουν τεθεί υπό κράτηση από τη γερμανική αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Στο λογαριασμό τους στο Twitter, η Πρωτοβουλία Defend Kurdistan κοινοποίησε τις πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις εναντίον τους από τις γερμανικές αρχές.

«Επιστρέψαμε εννέα άτομα [στη Φρανκφούρτη]. Έξι διεθνείς φίλοι μας συνελήφθησαν από μια πολύ μεγάλη ομάδα αστυνομικών. Δεδομένου ότι διαθέτουμε διαβατήριο από την Ελβετία, εμάς δεν μας κράτησαν», δήλωσε ο Saadet Kuran, εξ ονόματος της πρωτοβουλίας Defend Kurdistan.

«Στην πραγματικότητα, η αστυνομία της Φρανκφούρτης μας έδωσε μια εικόνα που μας θύμισε την Τουρκία. Συνέλαβαν τους φίλους μας με πολύ δραματικό τρόπο. Είχαν ήδη κατασχέσει τις αποσκευές τους. Λυπούμαστε πολύ. Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνει η αστυνομία της Γερμανίας».

Η τοποθεσία που κρατούνται οι έξι ακτιβιστές που συνελήφθησαν παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube