Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2021

Εύγε σε πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ για το Turkish Democracy Project – Οργή στην Τουρκία

Εύγε σε πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ για το Turkish Democracy Project – Οργή στην Τουρκία

Turkish Democracy Project: Οργή στην Τουρκία από την πρωτοβούλια πρώην αμερικανών αξιωματούχων για πολιτική «αλλαγή»

Ο Τζον Μπόλτον είναι ένα από πλέον γνωστά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Turkish Democracy Project ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε πρόσφατα, «για να φωτίσει τη σκοτεινή κατάσταση» στην Τουρκία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του.

«Ήρθε η ώρα να ηχήσουμε συναγερμό για την Τουρκία», έγραψε ο Μπόλτον, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter την Τετάρτη. Ο Μπόλτον συνέχισε να περιγράφει την Άγκυρα ως αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ, ο οποίος όμως έχει βρεθεί πολύ κοντά στην Ρωσία.

It’s time to sound the alarm on #Turkey. Under an authoritarian leader, a once-reliable NATO ally is turning its back on democracy and embracing #Russia. I’m pleased to join the @turkish_project advisory council to shine a light on the darkening situation. https://t.co/XgR38nqxCy

 

Το Turkish Democracy Project είναι «ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, διεθνής οργανισμός πολιτικής που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην πρόσφατη στροφή της Τουρκίας από τη δημοκρατία και προς τον αυταρχισμό», αναφέρει ο ιστότοπός της.

Εκτός από τον Μπόλτον, το συμβουλευτικό συμβούλιο περιλαμβάνει έναν αριθμό άλλων βετεράνων της κυβέρνησης Τζορτζ Μπους και πρώην αξιωματούχους που τάσσονταν υπέρ της πολιτικής αλλαγής στο Ιράν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μάρκ Γουάλας υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη υπό την κυβέρνηση Τζορτζ Μπους και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας υπεράσπισης United Against Nuclear Iran.

Το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνει επίσης τον πρώην Γερουσιαστή του Κονέκτικατ Τζο Λίμπερμαν και τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα Τζέμπ Μπους.

Τα φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν το Turkish Democracy Project ως έργο του Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται από την κυβέρνηση Ερντογάν ως ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη Τουρκία το 2016.

Η Daily Sabah χαρακτήρισε το Turkish Democracy Project ως μια «πλατφόρμα για αντι-Τουρκική προπαγάνδα» και ανέφερε ότι δύο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, οι τουρκικής καταγωγής Αικάν Ερντεμιρ και τον Σουλεϊμάν Οζερέν είναι persona non grata στη χώρα.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube