Weather Icon

Εθνική αυτοκτονία: Διακοπές στην Καρπασία για να βοηθήσουμε τους “φτωχούς έποικους”

Εθνική αυτοκτονία: Διακοπές στην Καρπασία για να βοηθήσουμε τους “φτωχούς έποικους”

Δεν γίνεται, αυτό το έθνος θέλει να αυτοκτονήσει 

Ξεκίνησαν οι διακοπές στα κατεχόμενα. Ξεκίνησαν και οι διάφοροι ακατανόητοι να παραδίδουν μαθήματα ασυνειδησίας. Αυτός που έγραψε ότι ο πρώτος Αττίλας «αποκατάστησε την έννομη», ο δεύτερος «πιθανόν να σας αναγκάσει σε λύση του Κυπριακού» και ο τρίτος Αττίλας «ενδεχομένως να μας γλυτώσει από την άρια σας φυλή» (δεν ξέρω ποιους εννοεί), ο Δώρος Πολυκάρπου, ο γνωστός ΚΙΣΑ, πήγε διακοπές στην Καρπασία. Δημοσίευσε φωτογραφίες από τις διακοπές του κι επειδή κάποιοι σχολίασαν αρνητικά, τους απάντησε κιόλας. «Δεν παραχωρώ σε κανένα το δικαίωμα να αποφασίζει εκ μέρους μου πιο κομμάτι της Κύπρου θα επισκέπτομαι», λέει. Και «όσοι έχουν πρόβλημα έχει ξύδι», λέει. Και δεν πειράζει που τα λέει αυτά, ας κουρεύεται που λέει ο λόγος, αλλά κάνει και καθοδήγηση. Στην Καρπασία, λέει, οι κάτοικοι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Κούρδοι και ζουν από οικογενειακές επιχειρήσεις», έχουν καταστραφεί οικονομικά αυτή την περίοδο και «η οικονομική μας στήριξη σε ατομικό επίπεδο είναι ορθή και επιβεβλημένη».

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, θα λέγαμε αλλά μπορεί η δικηγόρος σύζυγός του να το θεωρήσει λίβελο και βαριέμαι τα δικαστήρια, το αποσύρω ως μη λεχθέν. Είναι και κάμποσοι χειροκροτητές αυτών των ανοησιών, που βρίζουν όποιον τολμήσει να πει κουβέντα κατά των διακοπών στα κατεχόμενα. Τους βαριέμαι κι αυτούς για να πω την αλήθεια, δεν έχουν λογική όσα λένε και δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς μαζί τους, αλλά κατάντησαν τόσο αηδιαστικοί πια, τόσο άνοες, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς περιμένουμε να πείσουμε τους ξένους ότι έχουμε πρόβλημα κατοχής, όταν δεν το καταλαβαίνουν Κύπριοι. Ξεπέρασαν τον εαυτό τους πια. Να κάνουν και εκστρατείες να στηρίξουμε οικονομικά τους έποικους της Καρπασίας; Κι όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό και δεν το δέχονται είναι, όπως γράφει ο Πολυκάρπου: «η εθνοκαπηλία, ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και ο εθνικοσοσιαλισμός των “πράσινων μπερέ”». Τουλάχιστον, ας έκαναν τις διακοπές τους στις περιουσίες μας, που άρπαξαν οι Αττίλες και εποίκισαν παράνομα, κι ας σιωπούσαν. Ζητούν και τα ρέστα, όμως!

Λοιπόν, για να μην λέει ο καθένας ό,τι του καπνίσει και να νομίζει ότι είναι και ανθρωπιστής, ας σημειωθεί ότι στις τελευταίες παράνομες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, αυτές που επέβαλε το αποτέλεσμα ο Ερντογάν και οι απεσταλμένοι της ΜΙΤ, ο Ερσίν Τατάρ πήρε στην κατεχόμενη Καρπασία 70,7% και ο Ακιντζί 29,2%. Σάρωσε, δηλαδή, ο άνθρωπος της Τουρκίας στην Καρπασία, όπου πρέπει να πάμε να στηρίξουμε οικονομικά τους φτωχούς ψηφοφόρους του Τατάρ, του Αρικλί και του Ερντογάν. Κι επειδή μπορεί να μην τους λένε τίποτα οι αριθμοί, ας σημειωθεί και η διαπίστωση που έκανε ο Τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος μιλώντας στον Φιλελεύθερο (25/10/20). Καταγράφεται, είπε, «μια μεγάλη πόλωση μεταξύ Λευκωσίας – Μόρφου – Λεύκας απέναντι από την ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου – Καρπασίας. Στον πρώτο άξονα επικρατεί ο Ακιντζί και στον δεύτερο άξονα ο Τατάρ». Εξηγώντας, μάλιστα, ότι «σε περιοχές με πυκνότητα εποίκων – όπως η εκλογική περιφέρεια Τρικώμου (όπου υπάγεται και η Καρπασία) και η επαρχία της Αμμοχώστου – καταγράφεται όχι μόνο η πολιτισμική διαφοροποίηση, αλλά και η αναπαραγωγή της ενσωμάτωσης των εποίκων στους θεσμούς εξουσίας της Τουρκίας και όχι των Τουρκοκυπρίων», επισημαίνει ότι «αυτές οι περιοχές εισάγουν τις επιλογές του τουρκικού κράτους και παράλληλα δημιουργούν εμπόδια ενάντια σε τουρκοκυπριακές επιλογές».

Δηλαδή, πίσω από το πρόσχημα της ανθρωπιστικής ατομικής βοήθειας, που πρέπει να προσφέρουμε σε φτωχές οικογένειες εποίκων, δήθεν «στη συντριπτική πλειοψηφία τους Κούρδων», κάνοντας διακοπές στην Καρπασία, στην πραγματικότητα κάνουν προπαγάνδα ενίσχυσης αυτών που εισάγουν στην Κύπρο τις επιλογές του τουρκικού κράτους ενάντια στους Τουρκοκύπριους. Γι’ αυτό είπα πιο πάνω ότι παραδίδουν μαθήματα ασυνειδησίας. Διότι, αν έχουν συνείδηση όσων λένε και κάνουν, τότε μιλάμε για άλλο έγκλημα.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube