Weather Icon
Πολιτισμός , Τεχνολογία 1 Ιουνίου 2021

Ελληνικά ονόματα έδωσε η Space X στα νέα της διαστημοδρόμια

Ελληνικά ονόματα έδωσε η Space X στα νέα της διαστημοδρόμια

Η Space X, η διαστημική εταιρεία του πολυπράγμων Αμερικανού μεγιστάνα και οραματιστή Ελον Μασκ, έφερε επανάσταση στην διαστημική βιομηχανία με την χρήση των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων που μεταφέρουν διαστημόπλοια και φορτία κάθε είδους στο Διάστημα. Μέχρι σήμερα οι πύραυλοι αυτοί ξεκινούν από το διαστημοδρόμιο της εταιρείας στο Τέξας και επιστρέφουν σε αυτό.

Όμως για διαφόρους λόγους θεωρείται πιο πρακτικό και ασφαλές να δημιουργηθούν διαστημοδρόμια μέσα στην θάλασσα. Η Space X αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες στα ανοικτά των ακτών του Τέξας καταβάλλοντας συνολικά επτά εκατ. δολάρια. Οι πλατφόρμες ανακατασκευάζονται για να χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση των πυραύλων και την επιστροφή τους εκεί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας οι πλατφόρμες θα χρησιμοποιηθούν για την εκτόξευση των επανδρωμένων αποστολών που θα πραγματοποιήσει στον Άρη. Ο Έλον Μασκ πρόσφατα δήλωσε ότι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή θα πραγματοποιηθεί εντός της επόμενης πενταετίας. Η εταιρεία αποφάσισε να δώσει στις δύο πλατφόρμες τα ονόματα των δύο δορυφόρων του Άρη, του Φόβου και του Δείμου.

Στην ελληνική μυθολογία ο Δείμος ήταν η προσωποποίηση του τρόμου. Οι Αρχαίοι Έλληνες τον θεωρούσαν γιο του Άρη και της Αφροδίτης ή της Κυθέρειας. Μαζί με τον αδελφό του Φόβο, συνόδευε τον πατέρα του, τον θεό του πολέμου, στα πεδία των μαχών. Οι μορφές τους στόλιζαν τις περίφημες ασπίδες των Αγαμέμνονα και Αχιλλέα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube