REAL TIME |

Weather Icon
Ιστορία , Σκοπιανό 25 Ιουνίου 2021

Δώδεκα Σύλλογοι των Σερρών: «Οι φιλοσκοπιανοί δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στον τόπο μας κ. Σακελλαροπούλου»!

Δώδεκα Σύλλογοι των Σερρών: «Οι φιλοσκοπιανοί δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στον τόπο μας κ. Σακελλαροπούλου»!

Οι βλέψεις των σλάβων για την Μακεδονία δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν

Ανακοίνωση 12 πολιτιστικών Σερραϊκών συλλόγων γηγενών Μακεδόνων για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σέρρες: «Οι φιλοσκοπιανοί δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στον τόπο μας κ.Σακελλαροπούλου»!

Η πολύπαθη Μακεδονία άργησε να απελευθερωθεί. Το τίμημα μεγάλο… 8.828 Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν στη Μάχη του Λαχανά πολεμώντας τους Βουλγάρους. Οι περισσότεροι κάηκαν ζωντανοί.

110 πρόκριτοι του Σιδηροκάστρου Σερρών βασανίστηκαν και κάηκαν σε ασβεσταριά. Μεταξύ αυτών ήταν ο Μητροπολίτης Μελενίκου και Σιδηροκάστρου Κωνσταντίνος Ασημιάδης, τον οποίον αφού οι Βούλγαροι έβγαλαν τα μάτια και τον έσυραν σε όλη την πόλη, τον πέταξαν στην ασβεσταριά μαζί με τους άλλους Σιδηροκαστρινούς. 4000 σπίτια, 1000 καταστήματα και 21 Εκκλησίες των Σερρών κάηκαν ολοσχερώς πριν το φευγιό των Βουλγάρων…

Πόση οργή να είχαν αυτοί που έδωσαν τα πάντα για την λευτεριά της Μακεδονίας…

Τις ημέρες της επετείου στο μυαλό μας έρχεται ο Εμμανουήλ Παπάς, ο Αναστάσιος Πολυζωίδης, ο καπετάν Βλάχβεης, ο καπετάν Μητρούσης, ο καπετάν-Χατζηπανταζής, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Ασημιάδης, οι Δασκάλες Αγγελική Φιλιππίδου και Φωτεινή Αλατά που πότισαν το δέντρο της Ελευθερίας με τον ιδρώτα και το αίμα τους.

Οι βλέψεις των σλάβων για την Μακεδονία δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Επί πολλές δεκαετίες δούλεψαν συστηματικά για να πατήσουν το πόδι τους στην μαρτυρική Μακεδονία, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις της Ελλάδος που επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία.

Το 2018 ο ελληνόφωνος Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς φούντωσε τον «μακεδονισμό» των σλάβων με μια υπογραφή στις Πρέσπες. Αναγνώρισε την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας εκτός Ελλάδος και άνοιξε τον δρόμο για διεκδίκηση δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδος. Τα φιλοσκοπιανά σωματεία πλέον ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια… Ξέρουν ότι η κατασκευή «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην «ένωση» με τις υπόλοιπες περιοχές των γειτονικών χωρών που κατοικούν δήθεν «μακεδόνες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (της οποίας είμαστε τακτικά μέλη) προέβη σε πολλές νομικές ενέργειες για την προάσπιση των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού. Η πιο κρίσιμη στιγμή που μπορούσε να αλλάξει άρδην τη ροή των εξελίξεων και να βάλει ένα τέλος στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας ήταν η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της «συμφωνίας των Πρεσπών» στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 7 Δεκεμβρίου 2018, γνωστή και ως «δίκη της Μακεδονίας». Εκεί είχαμε την ατυχία να γνωρίσουμε την τότε πρόεδρο του ΣτΕ κ.Σακελλαροπούλου. Κοινό μυστικό είναι ότι η τότε κυβέρνηση άφησε με υπηρεσιακό πρόεδρο το ΣτΕ από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, προφανώς μέχρι να συμπληρώσει η κ. Σακελλαροπούλου τον ελάχιστο ικανό χρόνο για να μπορεί να γίνει πρόεδρος, προσπερνώντας στην ιεραρχία άλλους κατά πολύ αρχαιότερους δικαστές…

«Είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν…» (εννοώντας τους αυτονομιστές) είπε η κ. Σακελλαροπούλου όταν η συνήγορός μας ανέφερε ότι οι φιλοσκοπιανοί σύλλογοι ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Μακεδονία.

Κι ενώ οι νομικοί μας είχαν παραδώσει περίπου 2.000 σελίδες υπομνήματα που έδιναν ατράνταχτα στοιχεία στους δικαστές για την εκδίκαση της υπόθεσης, η απόφαση βγήκε σε λιγότερο από 20 ώρες…

Η κ. Σακελλαροπούλου και οι υπόλοιποι δικαστές, πλην του αείμνηστου Γεώργιου Ποταμιά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ τα υπομνήματά μας ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ! Αρνήθηκαν να υπερασπιστούν την Μακεδονία. Αρνήθηκαν να σταματήσουν τον σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

Μεγάλη τιμή για τις Σέρρες η παρουσία Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μετά από περίπου 500 χρόνια σκλαβιάς στους Οθωμανούς. Ανυπομονούμε να καμαρώσουμε τους λεβέντες της Προεδρικής Φρουράς να χτυπούν το τσαρούχι στους δρόμους των Σερρών. 

Σε τούτον τον τόπο όμως δεν ξεχνάμε… Θυμόμαστε αυτά που είπε και αυτά που δεν έκανε για να σώσει την Μακεδονία η κ.Σακελλαροπούλου. Σεβόμαστε κι αφουγκραζόμαστε εκείνους που αγωνίστηκαν για αυτόν τον τόπο και δεν λογάριασαν καριέρες, αξιώματα και καλοπέραση. Κι εκείνοι χαίρονται που έρχεται Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά θλίβονται που αυτό το πρόσωπο δεν φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών τους. Να γνωρίζει η κ.Σακελλαροπούλου ότι οι φιλοσκοπιανοί ΔΕΝ είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν στον τόπο μας…

Με χαρμολύπη

12 Σερραϊκοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ΠΟΠΣΜ

  1. Σύλλογος Σταρτσοβιτών και Φίλων Νέου Πετριτσίου Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ».
  2. Προοδευτικός Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Αμμουδιάς Σερρών.
  3. Σύλλογος Γυναικών και Φίλων Βαμβακοφύτου Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
  4. Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτοτοπίου Σερρών.
  5. Πολιτιστικός Σύλλογος Ηράκλειας Σερρών «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καμήλας Σερρών.
  7. Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτας Σερρών «Η ΓΕΡΑΚΙΝΑ».
  8. Πολιτιστικός Σύλλογος Χαρωπού Σερρών «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».
  9. Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου Σερρών.
  10. Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Ορεινής Σερρών.
  11. Πολιτιστικός Σύλλογος Οινούσας Σερρών.
  12. Πολιτιστικός Σύλλογος Πεθελινού Σερρών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube