REAL TIME |

Weather Icon

Διαμαρτύρονται στα κατεχόμενα για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Διαμαρτύρονται στα κατεχόμενα για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δεν άρεσα στους τουρκοκύπριους τα συμπεράσματα της Ε.Ε.

Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δείχνουν ακόμη μια φορά ότι η ΕΕ δεν λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα και το συμφέρον της «τδβκ», αναφέρει ανακοίνωση του «υπεξ» του ψευδοκράτος υποστηρίζοντας ότι τα συμπεράσματα «αναφέρονται στη χώρα μας».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε αυτές τις αποφάσεις που αφορούν άμεσα τον τ/κ «λαό» το να μην αναφέρεται ούτε το όνομά του, δείχνει ότι η ΕΕ δεν υπολογίζει καν την ύπαρξή του. «Καταδικάζουμε την ατυχή και μακριά από τις πραγματικότητες, πολιτική της ΕΕ, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει κρατήσει καμιά υπόσχεση που έδωσε στους Τ/κ» προστίθεται.

Η ΕΕ, συνεχίζει η ανακοίνωση, με την επιμονή της στο μοντέλο λύσης που βασίζεται στην ομοσπονδία και το οποίο έχει αποτύχει εδώ και μισό αιώνα, δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την βούληση του τ/κ «λαού». Το «υπεξ» αναφέρει ότι η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα για εξεύρεση μιας λύσης στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς στάτους, όπως η πρόταση που κατέθεσε στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης.

Η ΕΕ με το να κρύβεται πίσω από τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ «που έχασαν την ισχύ τους, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά να εμποδίζει την επίτευξη μια ρεαλιστικής και μόνιμης συνεργασίας των δύο πλευρών στο νησί», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για το Βαρώσι, το «υπεξ» υποστηρίζει ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη ανήκει στο ψευδοκράτος και η περιοχή ανήκει στους «θεσμούς» του. «Οι αποφάσεις μας για το κλειστό Βαρώσι είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και σέβονται τα περιουσιακά δικαιώματα».

Κατά το «υπεξ» η ΕΕ ανταμείβει τους Ε/κ και την καλεί «να τερματίσει την άδικη και μονομερή στάση και να εφαρμόσει μια ουδέτερη πολιτική». Η «τδβκ», όπως αποκαλείται το ψευδοκράτος, μαζί με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, θα συνεχίσουν από κοινού με αποφασιστικότητα να διαφυλάττουν τα νόμιμα δικαιώματα και οφέλη των Τ/κ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube