REAL TIME |

Weather Icon

Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο καταστροφής της Αρμενίας! Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία διεξήγαν ασκήσεις στα αρμενικά σύνορα

Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο καταστροφής της Αρμενίας! Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία διεξήγαν ασκήσεις στα αρμενικά σύνορα

Ασκήσεις στα σύνορα της Αρμενίας διεξάγουν Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία.

«Ο αρμενικός λαός δεν μπορεί να χτίσει τη δική του πολιτεία. Μπορούν μόνο να ζήσουν ως μέρος μεγαλύτερων κρατών». Αυτά είναι τα λόγια του Ιλχάμ Αλίγεφ σε δηλώσεις του στα τέλη Μαΐου, στις οποίες επικοινωνούσε την ενδόμυχη επιθυμία του Αζερμπαϊτζάν να διαλύσει την Αρμενία ως χώρα…

Απ’ ότι φαίνεται το σχέδιο καταστροφής της Αρμενίας αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή, αν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τον συμβολισμό των ασκήσεων που διεξάγουν Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία στα αρμενικά σύνορα, λίγες ημέρες μετά την επανεκλογή του Νικόλ Πασινιάν στον πρωθυπουργικό θώκο.

Όπως αναφέρει η αζερική έκδοση του Sputnik, το τριήμερο 21-23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις στο Ναχιτσεβάν*, στις οποίες θα συμμετέχουν και τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τις ασκήσεις παρακολούθησε στις 22 Ιουνίου ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της συγκεκριμένης αυτόνομης περιοχής, Βασίφ Ταλίμποφ.

Όπως σημειώνουν αρμενικές πηγές, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία πραγματοποιούν συχνά στρατιωτικές ασκήσεις και στις δύο χώρες, κυρίως κοντά στα σύνορα με την Αρμενία.

Αυτό από μόνο του δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις Τούρκων και Αζέρων να συρρικνώσουν την Αρμενία. Η αρχή έγινε με την ήττα των Αρμενίων στον πόλεμο των 44 ημερών στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), όπου η χώρα υποχρεώθηκε σε ντροπιαστική συνθηκολόγηση.

Την ήττα χρεώθηκε ο Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος υπό το βάρος της πολιτικής κρίσης εξήγγειλε πρόωρες εκλογές τις οποίες και κέρδισε στις 20 Ιουνίου. Σημειωτέον, ότι από τις 12 Μαΐου έχουν εισβάλλει στα νοτιοανατολικά σύνορα αζερικές ένοπλες δυνάμεις και απαγορεύτηκε η μετακίνηση προς τις περιοχές του Σιουνίκ και του Κεγαρκουνίκ, στις οποίες κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοινώθηκε θα αναπτυχθούν Ρώσοι συνοριοφυλακές στο Κεγαρκουνίκ.

*H Αυτόνομη Δημοκρατία του Ναχιτσεβάν αποτελεί αποσπασμένο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Έχει έκταση 5.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνορεύει με την Αρμενία, την Τουρκία και με το Ιράν. Η πρωτεύουσά του είναι η πόλη του Ναχιτσεβάν, η οποία είναι και έδρα κρατικού πανεπιστημίου. Σύμφωνα με εκτίμηση του 2007, το Ναχιτσεβάν έχει πληθυσμό 382.059 κατοίκων, η πλειοψηφία των οποίων είναι Αζέροι, ενώ υπάρχουν επίσης Κούρδοι και Ρώσοι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube