Weather Icon

Αρμενία: Ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο Κεγαρκουνίκ τις επόμενες ημέρες

Αρμενία: Ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στο Κεγαρκουνίκ τις επόμενες ημέρες

Αρμενία: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανάπτυξη Ρώσων συνοριοφυλάκων στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Ρώσοι συνοριοφύλακες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν στην επαρχία Κεγαρκουνίκ, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της απόσυρσης των στρατευμάτων των δύο πλευρών. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα 21 Ιουνίου,( μία μέρα μετά τη νίκη του Νικόλ Πασινιάν στις εκλογές) ο κυβερνήτης του Κεγαρκουνίκ, Γκνελ Σανοσιάν.

“Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανάπτυξη των Ρώσων εταίρων μας, (το θέμα) θα διευθετηθεί. Πρόκειται για τριμερείς διαπραγματεύσεις, μια διαδικασία, η οποία βρίσκεται ταυτόχρονα σε εξέλιξη”, όπως αναφέρει η αρμενόφωνη έκδοση του Radio Free Europe/Radio Liberty*.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η ανάπτυξη των Ρώσων συνοριοφυλάκων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο Κεγαρκουνίκ, όπου από τα μέσα (12-13) Μαΐου έχουν εισβάλλει αζερικές ένοπλες δυνάμεις.

*Το Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) είναι ένας κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός των ΗΠΑ που παρέχει ειδήσεις, πληροφορίες και αναλύσεις σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ασίας και της Μέση Ανατολή «όπου η ελεύθερη ροή των πληροφοριών, είτε απαγορεύεται από κυβερνητικές αρχές

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube