Weather Icon

Αποστολή Τ/κ μαθητών σε κατασκηνώσεις μίσους στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Αποστολή Τ/κ μαθητών σε κατασκηνώσεις μίσους στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Πίσω στον 19ο αιώνα οδηγεί η Τουρκία τους Τουρκοκύπριους μαθητές

Η τ/κ εφημερίδα «Αβρούπα»  (Ευρώπη) με τίτλο «3750 μαθητές και πάλι σε ταξίδι φανατισμού» γράφει ότι τα σχολεία συνεχίζουν να είναι κλειστά, εκπαίδευση δεν υπάρχει, αλλά και φέτος μαθητές θα σταλούν στις κατασκηνώσεις εθνικού αγώνα στην Καλλίπολη της Τουρκίας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τουρκικού Κόμματος AKP Bülent Turan προέβει σε σχετικές  δηλώσεις σχετικά με το έργο των «Εθνικών Στρατόπεδων και Κοινωνικών Κατασκηνώσεων στο Τσιανακαλε (Δαρδανέλια) » που θα διοργανωθεί από το τουρκικό Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού  της Τουρκίας. «Χιλιάδες νέοι από την ‘’ΤΔΒΚ’’  θα έρθουν στο Τσανακαλε είπε,  προσθέτοντας  «Η Κύπρος και το Τσανάκκαλε είναι μοναδικά λείψανα της ιστορίας για εμάς».

«Είναι εξαιρετικά πολύτιμο οι Κύπριοι αδελφοί και αδελφές μας να έρθουν στο Τσανάκαλε, τη χώρα του έπους και των μαρτύρων, και να δουν την ιστορία, τα λείψανα και τις αναμνήσεις των προγόνων μας στη θέση τους», είπε

Σχετική ανακοίνωση στην σελίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας αναφέρει  «2.750 νέοι από την ΤΔΒΚ θα παρευρεθούν στο Τσιανάκαλε κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του 2021 και 1.000 νέοι θα παρευρεθούν σε φυσικά στρατόπεδα. Οι εγγραφές για συμμετοχή στα στρατόπεδα είναι δωρεάν. Οι μαθητές που σπουδάζουν στην 7η και 8η τάξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορούν να παρακολουθήσουν. Οι γονείς πρέπει προσωπικά να φτάσουν στην Μπλε Αίθουσα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Πολιτισμού της ΤΔΒΚ (όπως αποκαλουν το ψευδοκράτος)» 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τ/κ θα πάνε στα συγγκεκριμένα στρατόπεδα-κατασκηνώσεις. Όπως φαίνεται από παλαιότερες εκδηλώσεις, προκειται για φυτώρια τουρκικού εθνικισμού και μισαλλοδοξίας. Στο πιο κάτω βίντεο νεαροί φωνάζουν μετά από υποδείξεις «Η Κύπρος δεν παραχωρείται



Ένας τεράστιος ξύλινος δούρειος ίππος υποδέχεται τους επισκέπτες στην είσοδο πάρκου στο Τσιανακαλε  Στα σωθικά του οι μαθητές των κατασκηνώσεων απαθανατίζονται με το ιστορικό, ή, μάλλον, τουριστικό ντοκουμέντο…

Στο Τσιανακαλε υπάρχει το Κινητό Μουσείο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από κοινού με το  Υπουργείου  Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας και του Ιστορικού Μνημείου Καλλίπολης.

Η Μάχη της Καλλίπολης

Ιστορικά η  Εκστρατεία ήταν πολεμική επιχείρηση της Εγκάρδιας Συνεννόησης, από τις 25 Απριλίου 1915 μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 1916, για την κατάληψη της χερσονήσου της Καλλίπολης, τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας . Μετά από έναν αποτυχημένη ναυτικό βομβαρδισμό, πραγματοποιήθηκε αμφίβια απόβαση στη χερσόνησο της Καλλίπολης. Η προσπάθεια απέτυχε, και μετά από οκτώ μήνες σκληρών μαχών και πολλά θύματα και στις δύο πλευρές η δύναμη εισβολής τελικά αποχώρησε. Η εκστρατεία ήταν μια από τις μεγαλύτερες νίκες των Οθωμανών κατά τη διάρκεια του πολέμου και θεωρείται μια μεγάλη αποτυχία για τους Συμμάχους.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube