REAL TIME |

Weather Icon

Απολυμαντήρια Καλαμαριάς: Τόπος ταπείνωσης των Ποντίων – Σύντομα θα γίνει χώρος συλλογικής μνήμης

Απολυμαντήρια Καλαμαριάς: Τόπος ταπείνωσης των Ποντίων – Σύντομα θα γίνει χώρος συλλογικής μνήμης

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, η διαδικασία παραχώρησης από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο Δήμο Καλαμαριάς της συνολικής έκτασης 66 στρεμμάτων πλαζ στην Αρετσού. Εκεί βρίσκονταν και τα Απολυμαντήρια –ή αλλιώς Λοιμοκαθαρκτήρια– για τους πρόσφυγες από τις ελληνικές πατρογονικές εστίες της Ανατολής (Πόντο, Καύκασο, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη και Καππαδοκία), που έφτασαν μαζικά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στον ελλαδικό χώρο.

Μάλιστα, όπως λέει στο pontosnews.gr ο Γιάννης Δαρδαμανέλης, είναι πολύ πιθανό η παραχώρηση να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στον Ιούνιο. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την τοποθέτηση μνημείου στην περιοχή.

Ένα μνημείο που θα θυμίζει σε όλους –αλλά και θα διδάσκει στους νεότερους– τη διαδικασία απολύμανσης και αποπαρασίτωσης που υπέστησαν οι πρόσφυγες πριν μπουν στην ενδοχώρα, με αποκορύφωμα το πολύ επώδυνο (ιδιαίτερα για τις γυναίκες) ξύρισμα των μαλλιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube