Weather Icon

Αποκάλυψη για την απελευθέρωση των Αρμενίων αιχμαλώτων! Ο αμερικανικός παράγοντας νίκησε τον ρωσικό με τις ευλογίες Πασινιάν

Αποκάλυψη για την απελευθέρωση των Αρμενίων αιχμαλώτων! Ο αμερικανικός παράγοντας νίκησε τον ρωσικό με τις ευλογίες Πασινιάν

Αρμενία: Χάρτες ναρκοθετημένων περιοχών αντάλλαξε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, με αμερικανική μεσολάβηση, για την απελευθέρωση 15 αιχμαλώτων.

Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωνε εν μέσω προεκλογικής περιόδου και πίεσης που δεχόταν από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ότι θα αντάλλασε ακόμα και τον γιο του για τους Αρμενίους αιχμαλώτους πολέμου.

Εν τέλει, πριν δυο μέρες ο Νικολ Πασινιάν παρέδωσε στο Μπακού τον χάρτη των ναρκοθετημένων περιοχών της Άκνα έναντι των 15 αιχμαλώτων πολέμου.

Αυτό το θέμα έπρεπε να είχε χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για την επιστροφή όλων των αιχμαλώτων πολέμου που κρατούνται παράνομα στο Μπακου.

Ο συνταγματάρχης Μπορίς Αβακιάν, ανέφερε στο αντιπολιτευόμενο ιστότοπο Hraparak, ότι η ρωσική πλευρά είχε προτείνει την επιστροφή όλων των αιχμαλώτων αντί των χαρτών των ναρκοθετημένων περιοχών.Η Αρμενική πλευρά όμως υποστήριξε, ότι τέτοιοι χάρτες δεν υπάρχουν!

Το θέμα για την ανταλλαγή όλων των αιχμαλώτων πολέμου με τους χάρτες των ναρκοθετημένων περιοχών προτάθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και τον αρχηγό των ειρηνευτικών δυνάμεων του Αρτσάχ, Ρουστάμ Μουράτοφ. Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας όμως επανέλαβε ότι τέτοιοι χάρτες δεν υπάρχουν.

«Στη συνέχεια, αποδεικνύεται ότι ο Πασινιάν πήρε αυτούς τους χάρτες. Αυτό επιβεβαιώθηκε από το γραφείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ФСБ) με τους οποίους επικοινώνησα», δήλωσε ο Αβακιάν. «Τους ρώτησα αν έχουν επικοινωνήσει με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αρμενίας σχετικά με αυτούς τους χάρτες; μου απάντησαν ότι ναι, απευθυνθήκαμε στην ΕΥΑ της Αρμενίας, αλλά λάβαμε αρνητική απάντηση – ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι χάρτες».

Τώρα όπως αποδεικνύεται, ο Νικόλ Πασινιάν μάζεψε κρυφά τους χάρτες, κάθισε επάνω σε αυτούς, δεν τους έδινε για 7 μήνες, και μετά από 7 μήνες επανεμφάνισε τους χάρτες και αρχίζει να τους ανταλλάσσει με μικρές ομάδες αιχμάλωτών!

Ανταλλάσσει αυτούς τους χάρτες, οι οποίες κοστίζουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, με μικρή ομάδα (15) αιχμάλωτών κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Στην πραγματικότητα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι Αρμένιοι αιχμάλωτοι πέρασαν 7 μήνες στις φυλακές του Μπακού.

Το θέμα είναι, ότι η επιστροφή των 15 αιχμαλώτων έγινε με μεσολάβηση της Αμερικής. Πριν ημέρες βρέθηκε στην Αρμενία ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρέικερ. Η κυβέρνηση όμως δεν είχε την ίδια συμπεριφορά όταν εκ μέρους της Ρωσίας ζήτησε ο Μουράτοφ τους χάρτες, για να απελευθερώσει όλους τους Αρμενίους αιχμαλώτους, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου 300 τον αριθμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τον χάρτη του Αγντάμ, υπάρχουν τοποθετημένες 67.000 νάρκες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube