REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 20 Ιουνίου 2021

Αποκάλυψη φωτιά από το Nordic Monitor: Τζιχαντιστής που σκότωσε Ρώσο πιλότο δούλευε για την Τουρκία

Αποκάλυψη φωτιά από το Nordic Monitor: Τζιχαντιστής που σκότωσε Ρώσο πιλότο δούλευε για την Τουρκία

Ο Αλπαρσλάν Τσελίκ συνεργαζόταν στενά με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και έχαιρε πολιτικής και νομικής προστασίας.

Ένα ηχητικό ντουκουμέντο που είχε διαρρεύσει στο Youtube επιβεβαιώνει ότι ο Τούρκος Εθνικιστής/του Ισλαμικού στρατού Αλπαρσλάν Τσελίκ, που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε έαν από τους πιλότους που ρωσικού τζετ SU-24 που καταρρίφθηκε στη Συρία το 2015, είχε συνεργαστεί στενά με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ απολάμβανε πολιτικής και νομικής προστασίας από οποιαδήποτε κατηγορία.

Το ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο καταγράφει μία συζήτηση μεταξύ του Τσελίκ και του Ιλγκίν Σεντούρκ, αποκαλύπτει πως η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποίησε στρατιωτικούς του τζιχάντ όπως ο Τσελίκ για να τροφοδοτήσει τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και να προστατεύσει τον ίδιο από νομικές εμπλοκές στην Τουρκία.

poster
Στην τηλεφωνική συνομιλία που φαίνεται να έχει καταγραφεί πρόσφατα, ο Τσελίκ παραδέχεται ότι είχε οργανώσει την επίθεση και το χτύπημα του Ρώσου πιλότου για λογαριασμό του Τουρκικού κράτους και συμμετείχε στη δολοφονία του Ρώσου πιλότου, Ρουμγιάντσεβ Σεργκέι Αλεξάντροβιτς.

Σύμφωνα με το Nordic Monitor και τον δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt ο ίδιος δεν εξέφρασε καμία μεταμέλεια για ότι είχε κάνει και εμφανίστηκε ότι έχει αποδεχτεί την φυλάκισή του ως χρέος προς το Τουρκικό Κράτος, αφού εντάθηκε η ρωσική πίεση στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο, που κοινοποιήθηκε στο youtube από τον εξόριστο δημοσιογράφο Αχμέτ Νεσίν, ο Τσελίκ παραδέχεται ότι ανέμενε την σύλληψή του, καθώς το βίντεο που τον εμφανίζει ως φονιά, κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ.
Ο ίδιος καυχέται για το πως έλαβε μέρος στο Τζιχάντ στη Συρία και ταυτόχρονα διατήρησε στενές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους.

Ο Τσελίκ μυήθηκε την εθνικιστική ιδεολογία που προωθήθηκε από τον κοντινό σύμμαχο του Προέδρου Ερντογάν, το ρατσιστικό και ακροδεξιό κόμμα του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), τους “Γκρίζους Λύκους”.

Επιβεβαιώνοντας, αυτό που πολλοί ήδη γνώριζαν, ο Τσελίκ παραδέχθηκε στο τηλέφωνο ότι προστατευόταν με εισαγγγελική παρέμβαση στη Σμύρνη, κάτι που είχε επιτευχθεί από τον – μετέπειτα – εισαγγελέα Οκάν Μπατό και τον εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής και του οργανωμένου εγκλήματος, Μπερκάντ Καρακάγια. Και οι δύο ήταν πιστοί στον πρόεδρο Ερντογάν, που τους είχε επιλέξει για αυτή τη δουλειά.

Στην πραγματικότητα, οι κατηγορίες εναντίον του Τσελίκ για την δολοφονία του πιλότου, γρήγορα απορρίφθηκαν από τον Καρακάγια, που υποστήριξε ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Τσελίκ είναι ένοχος.

Μόνο μετά από πιέσεις τις Ρωσίας, και όταν η Μόσχα ξεκίνησε να αποκαλύπτει τις συμφωνίες της οικογένειας του Προέδρου Ερντογάν με παράνομο εμπόριο πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία (ISIS), απαγγέλθηκαν εκ νέου κατηγορίες στον Τσελίκ, που όμως δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία του πιλότου.

Τον Μάρτιο του 2016, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή παράνομου οπλισμού σε ένα εστιατορίο. Η κράτηση ήταν αποτέλεσμα των Ρωσικών πιέσεων στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ο δικαστής έκρινε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί, ωστόσο πάλι “βρέθηκαν” κατηγορίες σε βάρος του και τον Μάιο του 2017 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης.

Ο Καρακάγια υιοθέτησε μία ακόμα τακτική για να βοηθήσει τον Τσελίκ. Προκειμένου νααποδυναμώσει την υπόθεση, συμπεριέλαβε την υπόθεσή του σαν ένα τμήμα των υποθέσεων του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, και την αρχειοθέτησε ως απόρρητο έγγραφο.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Τσελίκ αποφυλακίστηκε και συνεχίζει μέχει σήμερα να “υπηρετεί” το καθεστώς.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube