Weather Icon

Αποκάλυψη Αμπντουλάχ Μποζκούρτ για Ερντογάν! Τοποθέτηση σε μυστικό συμβούλιο: «Θα γ@μ@σω το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»

Αποκάλυψη Αμπντουλάχ Μποζκούρτ για Ερντογάν! Τοποθέτηση σε μυστικό συμβούλιο: «Θα γ@μ@σω το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε μία κρυφή υπόσχεση στον κύκλο του πριν από μία δεκαετία, να διαταράξει τη συμμαχή με το ΝΑΤΟ και όταν έχει την ευκαιρία να επιβάλλει την κυριαρχία του, όπως μεταδίδει ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Nordic Monitor

Η υπόσχεση αποκαλύφθηκε το 2011 από Τούρκους ερευνητές, οι οποίοι διερευνούσαν το δίκτυο του ιρανικού Ισλαμικού Επαναστατικού Σώματος Φρουράς (IRGC) Quds Force  στην Τουρκία.

«Όταν έχω την ευκαιρία, το ξέρω τι θα κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Θα τους γ@μήσω τις μάνες. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι τόσο τρομοκράτες όσο το Ισραήλ» είχε πει ο Ερντογάν σε μυστικό συμβούλιο, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν πρωθυπουργός και έτρεχε τη διακυβέρνηση της Τουρκίας.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι, ότι ο Ερντογάν έκανε αυτές τις τοποθετήσεις, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής με τη δημιουργία νέας βάσης ραντάρ, ως μέρος του συστήματος πυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ (το οποίο διαθέτει αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα σε Ρουμανία και Πολωνία), στην περιοχή Κιουρετζίκ στη Μαλάτια,,.

Ο Ερντογάν σαφώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια του ΝΑΤΟ που διατυπώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας το 2010. Εκείνη την εποχή όμως αισθάνθηκε, ότι έπρεπε να συμπορευθεί, εξαιτίας της πίεσης από στρατιωτικές και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες που θεωρούσαν ως απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας το Ιράν. Η τουρκική κυβέρνηση είχε μακροσκελείς συζητήσεις με τις ΗΠΑ ιδιαιτέρως για τον χαρακτηρισμό του Ιράν ως απειλή για το ΝΑΤΟ και την πιθανή ανταλλαγή πληροφοριών με το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν αισθανόταν την εσωτερική πίεση από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος υποστήριζε το πρότζεκτ του ΝΑΤΟ και δεν είχε εδραιώσει την εξουσία του, για να προβάλλει αντίσταση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube