REAL TIME |

Weather Icon

Απέκλεισε οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστίνης – Τουρκίας, ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ

Απέκλεισε οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστίνης – Τουρκίας, ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ

Ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ Μάλκι (Riyad Malki) απέκλεισε, σε δήλωσή του, οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Παλαιστίνης και Τουρκίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται, ο κ. Malki κατέστησε σαφές ότι “δεν υπάρχει καν σκέψη αυτήν τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία” και πρόσθεσε: “Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία”.

Ο Παλαιστίνος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία, και επανέλαβε ότι η Παλαιστίνη τηρεί το Διεθνές Δίκαιο χωρίς εξαίρεση και το Δίκαιο της Θάλασσας “UNCLOS” (το οποίο, όπως σημειώνει, “συνυπογράψαμε το 2015 παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσας μας”).

Ο πρέσβης Τουμπάσι συμπλήρωσε ότι “επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube