Weather Icon
Απόψεις , ΗΠΑ , Κίνα , ΝΑΤΟ 21 Ιουνίου 2021

Αντισινικισμός

Αντισινικισμός
Του Κώστα Κόλμερ
Εκεί που οι ελπίδες των υπουργών κ.κ. Γεωργιάδη και Θεοχάρη εστιάζοντο στους Κινέζους για την ανάκαμψη των επενδύσεων και του Τουρισμού , ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης άνοιξε «μέτωπο» με την Κίνα. Απευθυνόμενος στο συνέδριο «ΝΑΤΟ 2030» του Φόρουμ των Βρυξελλών ενεφανίσθη …αντικινέζος. Αποκρινόμενος ο Κυριάκος  από την γραμμή της ΕΕ (που υπαγορεύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας στην Κίνα), ευθυγραμμίσθη πλήρως με την αμερικανική πολιτική του προέδρου Τζο Μπάϊντεν «ότι η αναδυομένη κοινή απειλή της δημοκρατικής δύσεως προέρχεται από την Κίνα». Κι’ όχι από την Ρωσία, με τον πρόεδρο της οποίας Βλαδίμηρο Πούτιν συναντήθη ο Μπάϊντεν στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου.

Πράγματι η κινεζική επεκτατική πολιτική έχει εξελιχθεί εις διεθνή εφιάλτη. Δεν μας έφθανε η Πανδημία του Κινεζοϊού που παρήχθη στην επαρχία της Γιουχάν σ’ ένα εργαστήριο θανατηφόρου βιολογικού πολέμου, έχομε τώρα την διαρροή ραδιενέργειας από Κινεζικό πυρηνικό εργοστάσιο που θυμίζει το Τσερνομπίλ και την τότε κρυψίνοια των κομμουνιστών  της Σοβιετίας.

Η ανασκευή της ιστορίας του Κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος από τον πρόεδρο Σι, σκοπόν έχει να καθαγιάσει τα εγκλήματα του Μάο και τις εκατόμβες της πολιτιστικής επανάστασης , θύμα της οποίας υπήρξε και ο ίδιος ο Σι.

Η Κινεζική προπαγάνδα διαδίδει στον τρίτο κόσμο ότι «η Αμερική και η Ευρώπη είναι ασθενείς» ενώ αποκρύπτει την ιδική της πολιτιστική «αρρώστια» με τις διώξεις των αντιφρονούντων του Χόνγκ-Κόνγκ , την καταναγκαστική εργασία , τη κατοχή του Θιβέτ και την κακομεταχείριση των Ουϊγούρων σε στρατόπεδα …επιμόρφωσης.

Οι σχέσεις της Κίνας με την χώρα μας πέρασαν από πολλά στάδια. Από σχεδόν ανύπαρκτες τον περασμένο αιώνα, αιφνιδίως εκτοξεύθησαν στα ύψη τον 21ον, με επιστέγασμα την πώληση του κακοδιοικουμένου Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην κρατική κινεζική εταιρία ΚΟΣΚΟ, με αποτέλεσμα την διάλυση του συνδικαλισμού των φορτοεκφορτωτών που εμπόδιζε την ανάπτυξη του πρώτου λιμένος της χώρας.

Όμως τώρα επικρατούν πιο ώριμες σκέψεις στην κυβέρνηση που καταλλήλως ελαυνομένη από τον κ.Τζέφρυ Πάιατ δεν θέλει να πωλήσει το εναπομένον 16% των μετοχών του ΟΛΠ στους Κινέζους που έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για τον Πειραιά , να τον μεταβάλλουν σε  κοκκινοκίτρινη «Τσάινα Τάουν». Εξ ού κι’ οι Αμερικανοί τον αποφεύγουν…

Εν τούτοις , ο πρώτος εξωτερικός κίνδυνος για την χώρα μας δεν προέρχεται  από την μακρινή Κίνα όσον από την γειτονική Τουρκία του Ερντογάν-εφέντη. Το «ήσυχο καλοκαίρι» παρέρχεται γρήγορα. 

Κώστας Κόλμερ

energia
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube