REAL TIME |

Weather Icon

Ανθρωπιστές Ανθρωποφάγοι

Ανθρωπιστές Ανθρωποφάγοι

Μια κοινωνία που διαμαρτύρεται για τη σύνδεση της γυναίκας με τη μητρότητα, είναι ήδη στείρα, διανοητικά

Να το πάρουμε από το τέλος προς την αρχή. Λέει το σποτ: “ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα!”

Σε ποιες απευθύνεται; Σε όσες ονειρεύονται να κάνουν τη δική τους οικογένεια.

Απευθύνεται στη Δούρου που δηλώνει με καμάρι “είμαι 47 ετών και δεν έχω παιδιά”; Όχι.

Κατηγορεί τη Δούρου γιατί δεν έκανε παιδιά; Όχι.

Λέει σε κάθε Δούρου αυτού του κόσμου “εσύ φταις που στην Ελλάδα μειώνονται οι γεννήσεις”; Όχι.

Και πού καταλήγει; Ενημερώσου!

Είναι κακό κάποιος να σου προτείνει να ενημερωθείς;

Του Θάνου Τζήμερου

Όλο το κείμενο είναι γραμμένο από γυναίκα, τη δημοσιογράφο Κία Παπαδοπούλου η οποία εξομολογείται πως σ΄ αυτό καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή της.

Έχει περάσει τα 40, δεν έχει γίνει μάνα και θέτει στον εαυτό της τα ερωτήματα που έγραψε, απευθυνόμενη, το υπογραμμίζω, σε όσες τα συμμερίζονται.

Target group το λεν αυτό στο χωριό μου.

Δεν τα συμμερίζεσαι; Δεν σε αφορά. (Το ίδιο ερώτημα “πότε θα γίνω μάνα;” δεν ενόχλησε κανέναν ως μότο της Δήμητρας Παπαδοπούλου στη γνωστή σειρά «Σ΄αγαπώ – Μ΄αγαπάς».)

 

 

Οι διαφημίσεις απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται για το προϊόν.

Τα κοινωνικά μηνύματα απευθύνονται σε όσους και σε όσες αγγίζει το θέμα που θίγουν. Υπάρχουν κοινωνικά μηνύματα για την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης λόγω του παρατεταμένου lockdown, την έλλειψη επικοινωνίας παιδιών και γονέων, την αδιαφορία για τους ηλικιωμένους, την ενδοοικογενειακή βία κι ένα σωρό άλλα. Είναι υποτιμητικά για όσους δεν αφορά το πρόβλημα;

Αισθάνθηκε προσβολή κανένας από όσους έχουν ήρεμη οικογενειακή ζωή; Κατακλύσθηκαν τα social media από υστερικές φωνές αντίδρασης;

Θεωρήθηκε ρατσιστικό, χυδαίο, μεσαιωνικό κ.λπ. κάποιο από αυτά τα σποτ που δείχνουν κακοποιημένες γυναίκες και παραστρατημένους εφήβους;

Ισχυρίσθηκε κανείς ότι όλες οι γυναίκες και όλοι οι έφηβοι είναι έτσι;

Αποσύρθηκαν αιγίδες, ματαιώθηκαν συμμετοχές, βγήκαν κυβερνητικές ανακοινώσεις; Όχι!

Είδα το σποτ πολλές φορές, ψάχνοντας να βρω κάτι το επιλήψιμο.

Πουθενά δεν λέει ούτε υπονοεί πως η γυναίκα είναι μηχανή παραγωγής παιδιών, πως αυτός είναι ο μόνος ρόλος στη ζωή της, πουθενά δεν υπάρχει κάτι που να θίγει την προσωπικότητά της ή να περιορίζει το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, δικαιολογώντας την απόσυρση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από τον ρόλο των χορηγών επικοινωνίας.

Όμως, διάολε, παιδιά γεννούν μόνο οι γυναίκες! Δεν έχει βρεθεί άλλος τρόπος. Όταν η καριέρα ή οτιδήποτε άλλο ακυρώνει τη μητρότητα, δεν προκύπτουν απόγονοι! Είναι τόσο απλό.

Υπάρχει ένας άνθρωπος στον κόσμο που να υποστηρίζει πως μητρότητα και καριέρα μπορούν να συνυπάρχουν, χωρίς η μία να μπαίνει στα χωράφια της άλλης;

Εκατοντάδες άρθρα σε δημοφιλή περιοδικά και άλλες τόσες τηλεοπτικές εκπομπές έχουν ως θέμα το πώς θα συνδυαστούν αυτά τα δύο με αμοιβαίες παραχωρήσεις, για να μην μπατάρει κανένα. Εγώ θα έλεγα και πατρότητα και καριέρα. Το κρίνω εξ ιδίων. Από τα 30 μέχρι τα 50 μου, δούλευα 14 ώρες τη μέρα, τουλάχιστον. Έκανα περιουσία, αλλά παιδιά δεν έκανα. Πότε θα τα έβλεπα; Παντρεύτηκα στα 51 και παιδί απέκτησα στα 53. Ένα μόνο, συμβάλλοντας στην επιδείνωση των δημογραφικών στοιχείων της χώρας.

Το πλεονέκτημα είναι ότι τώρα έχω χρόνο και προσοχή να του προσφέρω.

Το μειονέκτημα είναι πως όταν ο γιος μου γίνει 30, θα είμαι 83, αν δεν κοιτάω τα ραδίκια ανάποδα.

Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα προφτάσω να δω εγγόνια. Είναι φυσιολογικό αυτό; Όχι!

Προς τι λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός και η «τεράστια κατακραυγή» για ένα θέμα που απευθύνεται σε όσους το αντιλαμβάνονται ως πρόβλημα και όχι στους άλλους;

Διότι οι «άλλοι» έχουν κατακτήσει το δικαίωμα να φιμώνουν την αντίθετη άποψη με το πρόσχημα της πολιτικής ορθότητας.

Ίσως και διότι ανάμεσα στους άλλους υπάρχουν πολλοί που τους αγγίζει το πρόβλημα, αλλά προσπαθούν να το διαχειριστούν με τους φροϋδικούς μηχανισμούς άμυνας – άρνηση & απώθηση – και δεν θέλουν κανέναν να τους το θυμίζει. Εγώ ρωτάω το ακόμα πιο στοιχειώδες: γιατί πρέπει να υπάρχει κατακραυγή και πόλεμος στον δημόσιο λόγο όταν ακούγεται κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς; Είναι παράνομο; Απειλεί κάποιον; Αν όχι, γιατί τόσο μένος; Προσπέρασέ το.

Θέλει ο Χ να κάνει μια ημερίδα, ένα συνέδριο, μια καμπάνια για το Ψ θέμα, οποιοδήποτε θέμα, που έχει, όπως όλα τα θέματα, τους υπέρ και τους κατά. Μπορεί; Ναι ή όχι;

Η απάντηση της «προχώ» δημοκρατίας μας είναι «όχι».

Πώς συμβιβάζεται η (δήθεν) ανθρωπιστική προσέγγιση του ζητήματος με τις κατάρες, τους αφορισμούς και τη λυσσαλέα επίθεση εναντίον όσων δεν ασπάζονται τη συγκεκριμένη «ανθρωπιστική» οπτική γωνία; Μέγα πρόβλημα των καιρών μας. Ισως έπρεπε να γίνει ένα συνέδριο και γι’ αυτό.

Για τη συνέχεια ThePresident

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube