Weather Icon
Κύπρος 10 Ιουνίου 2021

Αννίτα Δημητρίου: Ποια είναι η 36χρονη, πρώτη γυναίκα πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Αννίτα Δημητρίου: Ποια είναι η 36χρονη, πρώτη γυναίκα πρόεδρος της κυπριακής Βουλής
Η Αννίτα Δημητρίου κατάγεται από τους Τρούλους της Λάρνακας και την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ έχει γεννηθεί το 1985.
.
Για πρώτη φορά η βουλή στην Κύπρο αποκτά γυναίκα πρόεδρο και πρόκειται για τη βουλευτή του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, γεννημένη το 1985.
.
Κατάγεται από τους Τρούλους Λάρνακας και την κατεχόμενη Αμμόχωστο και έχει σπουδάσει Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο University of Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τον Ιούνιο του 2016 εξελέγη βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας του ΔΗΣΥ και διετέλεσε γραμματέας της Βουλής στην Κύπρο, αναπληρώτρια πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού.
.
Υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών και πρέσβειρα Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου Πρόεδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του 2018, ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 ανέλαβε αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube