Weather Icon

Αναμένεται τριμερής στρατιωτική άσκηση ειδικών δυνάμεων Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν και Τουρκίας

Αναμένεται τριμερής στρατιωτική άσκηση ειδικών δυνάμεων Αζερμπαϊτζάν, Πακιστάν και Τουρκίας

Ενισχύεται η αμυντική σχέση Τουρκίας, Πακιστάν και Αζερμπαϊτζάν

Τριμερής στρατιωτική άσκηση Τουρκίας, Πακιστάν και Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης του Αζερμπαϊτζάν, Zakir Hasanov, δήλωσε σε συνέντευξη πως οι προετοιμασίες για το σημαντικό αυτό γεγονός βρίσκονται σε εξέλιξη σημειώνοντας πως κάποιες ομάδες ειδικών είναι ήδη στο Αζερμπαϊτζάν για να εποπτεύσουν τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η στρατιωτική άσκηση.

Η τριμερής συνεργασία ξεκίνησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2017 όταν ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Elmar Mammadyarov, συνάντησε τους ομολόγους του από την Τουρκία και το Πακιστάν στο Μπακού.

Στην εν λόγω συνάντηση, και οι τρεις μεριές συμφώνησαν στην ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας και στην ενίσχυση του εμπορίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Πακιστανός Αρχηγός ΓΕΣ, Qamar Javed Bajwa, πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Στρατηγό Eyvazov Vilayat Suleymanogu, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Συνοριοφυλάκων (SBS), Στρατηγό Elchin Guliyev και τον Διοικητή της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Ali Naghi Oglu Naghiyev στο Μπακού.

Σύμφωνα με το Διυπηρεσιακό Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων –Πτέρυγα ΜΜΕ και Δημοσίων Σχέσεων των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν- (ISPR), οι Αζέροι αξιωματούχοι και ο Πακιστανός Αρχηγός ΓΕΣ συζήτησαν «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διμερή συνεργασία σε άμυνα και ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή καθώς και εμπορική, ενεργειακή συνεργασία αλλά και έργα συνδεσιμότητας».

Πιο συγκεκριμένα, ο Πακιστανός Αρχηγός ΓΕΣ είπε στους Αζέρους αξιωματούχους: «Η αναδυόμενη γεωστρατηγική ιδεολογική δομή  στην περιοχή απαιτεί τη στενή συνεργασία μας και συλλογική αντίδραση ενάντια σε κοινές προκλήσεις».

Επίσης, το Διυπηρεσιακό Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (ISPR) είπε ότι οι Αζέροι αξιωματούχοι αναγνώρισαν τα υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν και πως επαίνεσαν τον πακιστανικό στρατό για τις «συνεισφορές του στην αποτροπή συγκρούσεων στην περιοχή και ιδίως για τις ειρηνευτικές προσπάθειες στο Αφγανιστάν».

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://pakobserver.net/azerbaijan-pakistan-and-turkey-to-hold-joint-drills-of-special-forces/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube