Weather Icon

80χρονη πεθαίνει στο Πακιστάν μετά από εγχείρηση που της έκανε σεκιουριτάς σε δημόσιο νοσοκομείο

80χρονη πεθαίνει στο Πακιστάν μετά από εγχείρηση που της έκανε σεκιουριτάς σε δημόσιο νοσοκομείο

Γυναίκα 80 ετών από τη Λαχόρη του Πακιστάν πέθανε εξαιτίας απατεώνα που προσποιούνταν τον γιατρό και ο οποίος της έκανε εγχείρηση στην πλάτη. Ο θύτης συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ένας πρώην σεκιουριτάς, που έκανε τον γιατρό, τη χειρούργησε.

Η Shameema Begum, 80 ετών, πέθανε την Κυριακή, δύο εβδομάδες αφότου ο Muhammad Waheed Butt προσπάθησε να θεραπεύσει πληγή στην πλάτη της σε δημόσιο νοσοκομείο στην ανατολική πόλη της Λαχόρης. «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τί κάνουν οι γιατροί και ο κάθε ένας ανά πάσα στιγμή. Πρόκειται για ένα μεγάλο νοσοκομείο»: εξήγησε ένας υψηλά ιστάμενος από τη διοίκηση του νοσοκομείου Mayo της Λαχόρης, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί. Επίσης είπε πως δεν ήταν ξεκάθαρο τι είδους εγχείρηση έκανε ο πρώην σεκιουριτάς στο θύμα. Σημειωτέον ότι στο χειρουργείο ήταν παρόν άτομο με εμπειρία στην τεχνική χειρουργείου.

Στα δημόσια νοσοκομεία του Πακιστάν, στα οποία αρκετές φορές επικρατεί χάος και συχνά είναι ανεπαρκή, οι ασθενείς υποχρεούνται να πληρώσουν κάποια χρήματα για τη θεραπεία τους.

Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας πλήρωσε τον Muhammad Waheed Butt για την επέμβαση αλλά και για δύο ακόμη επισκέψεις που έγιναν στο σπίτι της για την μετεγχειρητική φροντίδα της ασθενούς. Όταν, όμως, η αιμορραγία και ο πόνος επιδεινώθηκαν, η οικογένειά της ηλικιωμένης γυναίκας την πήγε στο νοσοκομείο, όπου ανακάλυψαν τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Του έχουν αποδοθεί κατηγορίες και έχει τεθεί υπό κράτηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Muhammad Waheed Butt έκανε τον γιατρό και μάλιστα είχε επισκεφθεί ασθενείς κατ’ οίκον»: δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της Λαχόρης, Ali Safdar, στο ειδησεογραφικό δίκτυο AFP.

Το προσωπικό του νοσοκομείου Mayo είπε ότι ο πρώην σεκιουριτάς απολύθηκε πριν από δύο χρόνια επειδή προσπάθησε να αποσπάσει εκβιαστικά  χρήματα από ασθενείς.

Νωρίτερα τον Μάιο, άλλος ένας άνδρας συνελήφθη επειδή έκανε κι αυτός το γιατρό στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαχόρης παίρνοντας  χρήματα από τους ασθενείς που βρίσκονταν στο χειρουργικό θάλαμο.

Επίσης, το 2016 αποκαλύφθηκε ότι μια γυναίκα που παρουσιαζόταν ως νευροχειρουργός χειρουργούσε για οκτώ μήνες δίπλα σε εξειδικευμένους γιατρούς στο Νοσοκομείο Υπηρεσιών της Λαχόρης, τη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα υγείας στο Πακιστάν.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: thesouthafrican.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube