Weather Icon

Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος: Θα κρατήσουμε ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία

Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος: Θα κρατήσουμε ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία

Εν τω μεταξύ, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας βρέθηκε στο Κάιρο, όπου συναντήθηκε, για τέταρτη φορά σε τρεις μήνες, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Σούκρι για τις επαφές που είχε με τον Ισραηλινό και τον Ιορδανό ομόλογό του, καθώς και με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό. Ο κ. Σούκρι ενημέρωσε τον κ. Δένδια για τις επαφές που είχε στο Παρίσι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο της προσπάθειας κατάπαυσης του πυρός στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο κ. Δένδιας δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως εκφράζει «συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο μαραθώνιος επαφών του κ. Δένδια στη Μέση Ανατολή αναδεικνύει την ενεργό εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς καταδεικνύει ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε μια περιοχή της άμεσης γειτονίας της. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο κ. Δένδιας επισήμανε στο σύνολο των συνομιλητών του τη σημασία σταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο που μπορεί και διαδραματίζει η Ελλάδα, ως γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, καθώς μπορεί και συνομιλεί με το σύνολο των πλευρών.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube