REAL TIME |

Weather Icon

Υπέρ «σκληρότερων εξωτερικών συνόρων στην ΕΕ» ο Μισέλ Μπαρνιέ

Υπέρ «σκληρότερων εξωτερικών συνόρων στην ΕΕ» ο Μισέλ Μπαρνιέ
REUTERS/POOL
Η Γαλλία θα πρέπει να αναστείλει τις μεταναστευτικές ροές από χώρες εκτός ΕΕ για έως και πέντε χρόνια και να ωθήσει το μπλοκ να σκληρύνει τα εξωτερικά σύνορά της, δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο πρώην επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, ο οποίος πιστεύεται ότι εξετάζει μια θέση στη γαλλική προεδρία, δήλωσε ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν γίνει «κόσκινο».

«Νομίζω ότι πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για τρία ή πέντε χρόνια για να αναστείλουμε τη μετανάστευση», δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό France 2.

Ο κ. Μπαρνιέ είπε ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα πρέπει να αποκλείει μαθητές και πρόσφυγες, «τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ανθρωπισμό και φροντίδα».

Κάλεσε για συζήτηση με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ σχετικά με το να καταστούν τα εξωτερικά σύνορα του μπλοκ «πιο αυστηρά». «Τα προβλήματα της μετανάστευσης δεν είναι μετριοπαθή», δήλωσε.

«Προσπαθώ ως πολιτικός να βλέπω τα προβλήματα ως έχουν, τον τρόπο που τα βιώνουν οι Γάλλοι και να βρουν λύσεις. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ουσιαστικά για λίγο χρόνο, για τρία ή πέντε χρόνια, για να αναστείλουμε τη μετανάστευση. Δεν μιλάω για μαθητές, δεν μιλάω για πρόσφυγες, που πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπισμό και φροντίδα. Αλλά πρέπει να εξετάσουμε όλες τις διαδικασίες από όλες τις πλευρές. Πρέπει να μιλήσουμε με τους γείτονές μας σχετικά με το ζήτημα του Σένγκεν, το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί με αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα.»

Ερωτηθείς αν εννοούσε τα εξωτερικά σύνορα Σένγκεν ή τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, είπε: «Ναι, τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

Ως επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit, ο κ. Μπαρνιέ θρήνησε τα όρια της ελεύθερης κυκλοφορίας που επέφερε η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο 70χρονος Μπαρνιέ θεωρείται ως πιθανός συντηρητικός υποψήφιος εναντίον του κ. Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2022.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από France Info και Independent

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube