REAL TIME |

Weather Icon

Yeni Safak: Τουρκία, Πακιστάν, Ιράν και Κατάρ να στείλουν στρατό στα σύνορα Ισραήλ και Γάζας

Yeni Safak: Τουρκία, Πακιστάν, Ιράν και Κατάρ να στείλουν στρατό στα σύνορα Ισραήλ και Γάζας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο ”Plan to protect Palestine: Turkey, Iran, Pakistan, Qatar to lead” αναφέρει πως οι προαναφερθείσες χώρες είναι πλέον αναγκαστικό να παρέμβουν στρατιωτικά στην σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση εντός ενός μήνα προτείνει αποστολή ειρηνευτικής δύναμης από τις προαναφερθείσες χώρες με σκοπό την διεκπεραίωση της ”ασφάλειας και της σταθερότητας” στην περιοχή. 

Πλέον οι προσδοκίες του Τουρκικού λαού αλλά και ενός μεγάλου μέρους του κρατικού μορφώματος έχουν ξεπεράσει τα πλαίσια του πολιτικού ρεαλισμού. Ιστορικά τέτοιες αυτοκρατορικές ονειρώξεις δεν φάνηκε να είχαν και την καλύτερη κατάληξη για τον ονειρεύον. Όπως και να έχει αξίζει να σημειωθεί πως μία γενιά του τουρκικού λαού φαίνεται να έχει γαλουχηθεί με παρόμοιες αντιλήψεις και αξίες, γεγονός που καθιστά το πρόβλημα του τουρκικού επεκτατισμού ως ένα μακροχρόνιο ζήτημα και όχι βραχυχρόνιο. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube