Weather Icon

Ξέσπασμα κατά Μπάιντεν! Οι Αρμένιοι στις ΗΠΑ ζητούν να διακοπεί η στρατιωτική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν

Ξέσπασμα κατά Μπάιντεν! Οι Αρμένιοι στις ΗΠΑ ζητούν να διακοπεί η στρατιωτική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν

ΗΠΑ – Αρμενία: Οι ΗΠΑ ξεχνούν το Αρτσάχ και τους χιλιάδες εκτοπισμένους Αρμενίους! Στηρίζουν στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν. Πολύ μικρή η βοήθεια προς την Αρμενία

Ξέσπασμα κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν από την Εθνική Επιτροπής της Αρμενίας στην Αμερική.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρότεινε μεταπολεμική βοήθεια ύψους 24.005.000 δολάριων προς την Αρμενία, από τα οποία τα 23.405.000 θα προορίζονται για ανθρωπιστική βοήθεια και τα 600.000 ως στρατιωτική, όπως ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή της Αρμενίας στην Αμερική (ANCA).

Όπως μεταδίδει το armepress.am, γερουασιαστές και αντιπρόσωποι των ΗΠΑ ζήτησαν από την κυβέρνηση την παροχή αρμενικής βοήθειας τουλάχιστον 100.000.000 δολαρίων στην Αρμενία και το Αρτσάχ, το οποίο δεν αναφέρεται στον προϋπολογισμό.

Πολύ μικρή η βοήθεια προς την Αρμενία

«Η παροχή βοήθειας του Προέδρου Μπάιντεν για την Αρμενία, – που προτείνεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης στο Αρτσάχ και την Αρμενία, δημιουργήθηκε από την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν – υπολείπεται πολύ των αναγκών δεκάδων χιλιάδων απεγνωσμένων Αρμενίων που εκτοπίστηκαν από τις εθνικές εκκαθαρίσεις που έκανε το Μπακού», δήλωσε ο Αράμ Χαμπαριάν, εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής (ANCA).

«Η κυβέρνησή μας βρήκε τα κεφάλαια για να στείλει 120.000.000 δολάρια για στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο πλούσιο σε πετρέλαιο Αζερμπαϊτζάν. Μόνο ένα μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί στις οικογένειες του Αρτσάχ που καταστράφηκαν και εκτοπίστηκαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Το Κογκρέσο πρέπει να διευθετήσει αυτό το ζήτημα, αποσύροντας την στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ και στέλνοντας ένα ισχυρό πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ στο Αρτσάχ και την Αρμενία».

Ένα ξεχωριστό ποσό από τη βοήθεια, ύψους 6.050.000 δολαρίων θα διατεθεί στην Αρμενία σε δαπάνες κατά της διεθνούς πάταξης των ναρκωτικών.

 

Παρατήρηση infognomonpolitics.gr: Εδώ υπάρχει το εξής οξύμωρο. Από τη μία η κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ αναγνώρισαν στις 24 Απριλίου 2021 τη Γενοκτονία των Αρμενίων . Aπό την άλλη κατηγορείται από την Αρμενική κοινότητα στην Αμερική, ότι στηρίζει το πλούσιο σε πετρέλαιο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο ως γνωστόν στον πόλεμο των 44 ημερών στο Αρτσάχ/Ναγκόρνο Καραμπάχ είχε την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας. Στο μεταξύ βρισκόμαστε εν μέσω άλλης μιας αναθέρμανσης στον Νότιο Καύκασο. Από τις 12 Μαΐου 1000 στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν έχουν εισβάλλει στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας.

Η κυβέρνηση Πασινιάν βρίσκεται σε κρίση πανικού. Ζητά βοήθεια από τη Ρωσία αφού δείχνει ανίκανη να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Οι Ρώσοι βολεύονται με την παρουσία των Αζέρων, καθώς εξυπηρετούν τα σχέδια δημιουργίας διαδρόμου μέσω οδικού δικτύου, το οποίο θα ενώνει το Ναχιτσεβάν (που είναι υπό αζέρικη διοίκηση) που συνορεύει την Τουρκία. Την ίδια ώρα ο αρμενικός λαός νιώθει προδομένος από την κυβέρνηση. Θεωρεί, ότι εξυπηρετεί αυτά τα σχέδια. Υπενθυμίζεται ότι έχουν εξαγγελθεί πρόωρες εκλογές για τα τέλη του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube