Weather Icon

Βούτσιτς: Η Ελλάδα μας διαβεβαίωσε την μη αναγνώριση του Κοσόβου

Βούτσιτς: Η Ελλάδα μας διαβεβαίωσε την μη αναγνώριση του Κοσόβου

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξή του στο PINK TV δήλωσε ότι η Ελλάδα τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο.

Ακόμη πρόσθεσε πως υπήρξαν κάποιες αλλαγές στις σχέσεις Αθήνας-Πρίστινας, που υπαινίσσονται μια προσέγγιση.

“Περιμένω να δω, αφού υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη σχέση, είτε πρόκειται για εμπορικό γραφείο είτε για [σημείο ενδιαφέροντος] μεταξύ Βελιγραδίου και Αθήνας. Θα δούμε πώς θα πάει και τότε θα ενημερώσουμε τους πολίτες” , δήλωσε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν σημαντικές διαβουλεύσεις σχετικά με το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου.

Τέλος, αρνήθηκε να σχολιάσει μια γαλλική λύση στη συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο, καθώς όλα θα διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες.

Η γαλλική λύση αφορά αναφορές του αναλυτή του Κοσσυφοπεδίου Artan Behrami ότι η Γαλλία, ένας ιστορικός σύμμαχος της Σερβίας, έχει αναζητήσει μια ενδιάμεση λύση.

Η συμφωνία απαιτεί ανεξαρτησία για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ένα ειδικό καθεστώς για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με αντάλλαγμα την ελληνική αναγνώριση και την απελευθέρωση βίζα για το Κοσσυφοπέδιο.

Επί του παρόντος, ο διάλογος Κοσσυφοπεδίου – Σερβίας αναμένεται να ηγηθεί από την ΕΕ, με έναν μειωμένο ρόλο των ΗΠΑ, κάτι που έχει τονιστεί και επικριθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι ηγέτες των AAK και PDK, Rramush Haradinaj και Lumir Abdixhiku , ζήτησαν με κάθε κόστος τη διαμεσολάβηση του διαλόγου από τις ΗΠΑ.

Ο Βούτσιτς αναμένεται να συναντηθεί με τον Κούρτι τον Ιούνιο, σε μια συνάντηση μεσολαβούμενη από τις Βρυξέλλες


ΠΗΓΗ: himara.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube