REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκία: Σε άθλια κατάσταση η Αγία Σοφία ένα χρόνο αφότου έγινε τζαμί – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Τουρκία: Σε άθλια κατάσταση η Αγία Σοφία ένα χρόνο αφότου έγινε τζαμί – Αποκαρδιωτικές εικόνες

Ήταν 10 Ιουλίου 2020 όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «καλωσόριζε» το προεδρικό διάταγμα, βάσει του οποίου η Αγία Σοφία περνούσε στα χέρια της προεδρίας και ειδικότερα της Αρχής Θρησκευτικών Υποθέσεων και μετατρεπόταν σε τζαμί. Ακολούθησε, δύο εβδομάδες μετά, η πρώτη μουσουλμανική προσευχή παρουσία του τούρκου προέδρου, ο οποίος μετέτρεψε την τελετή σε φιέστα.

Άπαντες, τούρκοι αξιωματούχοι, έκαναν λόγο για νέα σελίδα στην ιστορία, ενώ οι υποσχέσεις τους έδιναν και έπαιρναν. Ένα χρόνο μετά, τα γεγονότα τους διαψεύδουν, με την Αγία Σοφία να βρίσκεται σε κακή κατάσταση και τούρκους πολίτες να καταγγέλλουν στα social media ότι το μνημείο δεν το φροντίζουν καθόλου.

Σκόνη παντού, βρωμιά στις παπουτσοθήκες που τοποθετούν τα υποδήματά τους οι πιστοί πριν μπουν στο χώρο να προσευχηθούν, πόμολα της 1.500 ετών κεντρικής πύλης του ναού έχουν σπάσει, καλώδια να κρέμονται εδώ κι εκεί, ταμπέλες τυπωμένες σε χαρτί Α4 για να ξεχωρίζουν τους χώρους, συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί εντός του τεμένους πλέον.

Μάλιστα, αρκετοί αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικές φωτογραφίες από το χώρο. «Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος. Αντί να το κάνετε το πιο όμορφο τζαμί στον κόσμο, ενεργείτε σαν να είναι ένα τζαμί δεύτερης κατηγορίας» καταγγέλλει ένας εξ αυτών.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube