Weather Icon

Τορπιλίζουν τις εκλογές στη Λιβύη, Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Άγκυρα – Ο ρόλος της Αθήνας

Τορπιλίζουν τις εκλογές στη Λιβύη, Αδελφοί Μουσουλμάνοι, Άγκυρα – Ο ρόλος της Αθήνας

Πολιτική εκτροπή με τις ευλογίες της Άγκυρας και με τις πλάτες των τουρκικών δυνάμεων και μισθοφόρων που παραμένουν στο λιβυκό έδαφος επιχειρούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, υπονομεύοντας το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής εκλογών τον Δεκέμβριο του 2021, όπως έχει ορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και έχουν συμφωνήσει οι πολιτικές δυνάμεις στη Λιβύη.

Με τη στήριξη της Τουρκίας οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι επιχειρούν να προβάλλουν προσκόμματα για τη ματαίωση των εκλογών. Τώρα ζητούν να προηγηθεί δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα και κατόπιν να γίνουν εκλογές ή ζητούν επίσης να υπάρξει τώρα απευθείας εκλογή του προέδρου της χώρας με καθολική ψηφοφορία και κατόπιν να γίνουν εκλογές.

Η διεθνής κοινότητα και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γ. Κούμπις, προειδοποιούν ότι κάθε προσπάθεια για αναβολή ή ματαίωση των εκλογών θα πυροδοτήσει εντάσεις και θα απειλήσει συνολικά την πορεία ομαλοποίησης της κατάστασης στη Λιβύη μετά από μια δεκαετία καταστροφικού εμφυλίου.

Η εντολή που έχουν τόσο το υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ «Libyan Political Dialogue Forum (LPDF)» όσο και η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) και το Προεδρικό Συμβούλιο είναι να οδηγήσουν τη χώρα μέσα από αυτή τη μεταβατική περίοδο, σε εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι θέλουν να ακυρώσουν τις εκλογές φοβούμενοι ότι η επιρροή τους έχει μειωθεί και αυτό θα αποτυπωθεί στην κάλπη, αλλά και γιατί αυτή την περίοδο δεν διαθέτουν άλλους συμμάχους εκτός της Τουρκίας, ο ρόλος της οποίας όμως θα περιορισθεί εάν μάλιστα αποσυρθούν και οι τουρκικές δυνάμεις.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube