REAL TIME |

Weather Icon

Την ΕΕ ενημερώνει ο Ν. Δένδιας μετά και την συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Την ΕΕ ενημερώνει ο Ν. Δένδιας μετά και την συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Παρούσα στην κρίση στη Μέση Ανατολή δηλώνει η Ελλάδα που θέλει να ενώσει τις προσπάθειές της με τη διεθνή κοινότητα για κατ` αρχάς κατάπαυση του πυρός. Πριν από λίγο ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακή Αρχής κι επιστρέφει στο Τελ Αβίβ από όπου θα πάρει μέρος στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ η οποία αφορά την  κρίση στην Παλαιστίνη.  Νωρίτερα στην Ιερουσαλήμ ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος χαρακτήρισε την επίσκεψη του του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ως μια απόδειξη του υψηλού επιπέδου των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ,  η αποστολή του Νίκου Δένδια σήμερα στην Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα και την Ιορδανία έχει το νόημα ότι η Ελλάδα συνομιλεί με όλες τις πλευρές και μπορεί να είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας έτσι ώστε να συμβάλλει στη διαμόρφωση της κοινής ευρωπαϊκής θέσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σχετικά με το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Δένδια, προκύπτει ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να έχει δώσει το στίγμα λέγοντας ότι θα συνεχισθούν οι επιχειρήσεις.

INTIME NEWS/ ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ / POOL

Ο Νίκος Δένδιας, νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

«Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ’, Πατριάρχη Ιεροσολύμων», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter. «Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους», πρόσθεσε

Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί επίσης σήμερα στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί. Την Πέμπτη επισκεφθεί στο Κάιρο όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube