Weather Icon
Ισραήλ , Τουρκία 10 Μαΐου 2021

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Ερντογάν με τον Ηγέτη των Παλαιστινίων Mahmoud Abbas

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Ερντογάν με τον Ηγέτη των Παλαιστινίων Mahmoud Abbas

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τη Δευτέρα τηλεφωνήματα με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas και τον αρχηγό της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Συζήτησαν τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στο Τζαμί Al-Aqsa, ανέφερε η υπηρεσία, με τον Ερντογάν να καταδικάζει έντονα το Ισραήλ. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα την τέταρτη ημέρα των συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας στο σημείο ανάφλεξης του τζαμιού Al-Aqsa, του τρίτου ιερότερου χώρου του Ισλάμ, που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο συγκρότημα, αυξάνοντας τη βία τη Δευτέρα το πρωί, πυροβολώντας με λαστιχένιες σφαίρες και με  δακρυγόνα σε Παλαιστίνιους. Η τελευταία περίοδος βίας ήταν η χειρότερη από το 2017 και τροφοδοτείται από μια μακροχρόνια προσπάθεια από εβραίους εποίκους να εκδιώξουν αρκετές παλαιστινιακές οικογένειες από την κοντινή γειτονιά τους στην ανατολική Ιερουσαλήμ του Σεΐχ Τζαρά.

Ο Ερντογάν είπε τη Δευτέρα στον Αμπάς και τον Χανίεχ ότι η Τουρκία θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως τον ισλαμικό κόσμο, για να σταματήσει την ισραηλινή τρομοκρατία και κατοχή, ανέφερε το Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση, θα σταθεί με τους παλαιστίνιους αδελφούς της και θα προστατεύσει την τιμή της Ιερουσαλήμ, ανέφερε ο οργανισμός.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube