Weather Icon

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους τρομοκράτες Αζέρους που εισέβαλλαν σε αρμένικο έδαφος

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους τρομοκράτες Αζέρους που εισέβαλλαν σε αρμένικο έδαφος

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν το Σάββατο για την επίλυση της κατάστασης που προέκυψε ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές των επαρχιών Syunik και Gegharkunik της Αρμενίας.

Η Αρμενική πλευρά κατέθεσε για άλλη μια φορά στους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν το σαφές αίτημά της να αποφύγει την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και να αφήσει τα κυρίαρχα εδάφη της Αρμενίας χωρίς προϋποθέσεις και να επιστρέψει στις αρχικές τους θέσεις.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων με συμμετοχή του πρώην αρχηγού των ρωσικών ειρηνευτών Ρουστάμ Μουράτοβ, επιτεύχθηκε συμφωνία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σε 2 ημέρες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν θα αποχωρήσει εν μέρη από το έδαφος του Λίμνη Σεβ. Ο δήμαρχος του Goris Menua Hovsepyan είπε στο “Radiolur” ότι η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν έχει υποβάλει ορισμένες προϋποθέσεις στην Αρμενική πλευρά.

Να θυμίσουμε πως ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν έκανε επίσημο αίτημα στην Μόσχα στα πλαίσια της στρατιωτικής συμφωνίας των δυο χωρών, για στρατιωτική στήριξη κατά των εισβολέων Αζέρων

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube