REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ , ΝΑΤΟ 11 Μαΐου 2021

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε διαδικτυακή εκδήλωση του Center For Strategic & International Studies

Συμμετοχή ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε διαδικτυακή εκδήλωση του Center For Strategic & International Studies

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 11 Μαΐου 2021, σε διαδικτυακή εκδήλωση του “Center for Strategic and International Studies” (CSIS), το οποίο θεωρείται ως μία από τις πλέον σημαντικές «δεξαμενές σκέψεως» των ΗΠΑ.

Κατά την συζήτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στους λόγους που τροφοδοτούν αυτή την αυξανόμενη αστάθεια και στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η χώρα μας, σε συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους και Συμμάχους, για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της και συνθηκών που θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη και την ευημερία των χωρών της.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή αποτελεί η επίλυση των διαφορών με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, ειδικότερα της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος – ΗΠΑ αποτέλεσε, επίσης, θέμα συζήτησης, όπου υπογραμμίστηκαν ο στρατηγικός χαρακτήρας της αμυντικής συνεργασίας προς όφελος των δύο χωρών, της Συμμαχίας και της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον τομέα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των δυνατοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο πλαίσιο της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας όσο και στη συνεισφορά τους στην αμυντική και αποτρεπτική θωράκιση του ΝΑΤΟ.

Υπογράμμισε πώς η Συμμαχία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση μεταξύ των μελών της και να στηρίξει πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την πολιτική συνοχή του ΝΑΤΟ και θα διακηρύξουν εκ νέου την προσήλωσή της στις αρχές της ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ενότητας.

www.mod.mil.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube