Weather Icon

Συγκλονιστική στιγμή στη Ρωσία! Τσακίζει κόκκαλα η ατάκα Έλληνα ομογενή στον Νίκο Δένδια: «Εδώ είναι ο δεύτερος στρατός της Ελλάδας»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονιστική στιγμή στη Ρωσία! Τσακίζει κόκκαλα η ατάκα Έλληνα ομογενή στον Νίκο Δένδια: «Εδώ είναι ο δεύτερος στρατός της Ελλάδας»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα – Ρωσία – Εξωτερική Πολιτική: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας, Βαλέριος Ασλανίδης, υποδέχτηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο δεύτερος στρατός της Ελλάδας και η ατάκα στα ποντιακά

Συγκλονιστική στιγμή κατά την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο Βιτιάζεβο, στην Ανάπα, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες στη Ρωσία, όπου ζούνε 10.000 Έλληνες. Σημειωτέον, ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2010, στη Ρωσία ζούνε 100.000 Έλληνες.

Ο δεύτερος στρατός και η ατάκα στα ποντιακά

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας, Βαλέριος Ασλανίδης, υποδέχτηκε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας διαδραματίστηκαν συγκλονιστικές στιγμές.

«67 χρόνια περίμενα αυτή τήν στιγμή. Και πρίν περίμεναν οι γιαγιάδες καί οί παππούδες μας», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας με νόημα:

«Να ξέρετε εδώ είναι οι ρίζες. Και αυτές οι ρίζες θα γίνουν δέντρα. Εγώ σαν πρόεδρος φυτεύω τα σπόρια (τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα) στις ψυχές. Αυτός είναι ο δεύτερος στρατός της Ελλάδας».

Στο τέλος μίλησε στα ποντιακά, στέλνοντας μήνυμα ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα καλέσει τους ομογενείς τότε αυτοί θα ξεσηκωθούν! «Όντες θα έρται η ώρα θα σκούμες σο ποδάρ’ και θα έρχουμες», ήταν τα λόγια του Βαλέριου Ασλανίδη, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.

Ποιος είναι ο Βαλέριος Ασλανίδης

Ο Βαλέριος Ασλανίδης από τις μεγαλύτερες μορφές του ποντιακού ελληνισμού και μία εμβληματική προσωπικότητα για τους Έλληνες της διασποράς στη Ρωσία ως πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας. Είναι παλαίμαχος αθλητής και ολυμπιονίκης του τζούντο. Τον Οκτώβριο του 2020 έγινε ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V στη Μόσχα. Έχει και τον δικό του αμπελώνα με κρασί με την ονομασία ο «γηραιός Έλλην».

Η Ανάπα (ρωσικά: Анапа‎) βρίσκεται στην περιφέρεια Κράι Κρασνοντάρ, στη βόρεια ακτή του Ευξείνου Πόντου κοντά στην Αζοφική Θάλασσα. Έχει πληθυσμό 58.983 (σύμφωνα με την απογραφή του 2010) και αποτελεί έδρα της επαρχίας Ανάπσκι και μαζί με τρεις αγροτικές περιοχές αποτελεί δήμο, την αστική περιφέρεια της Ανάπα. Ηπεριοχή κατακτήθηκε από το Ελληνικό Βασίλειο του Βοσπόρου. Ο αποικισμός έγινε τον 6ο π.Χ αιώνα. Ο βασιλιάς Γόργιππος την ονόμασε Γοργιππία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube