REAL TIME |

Weather Icon

Στην Ισπανία τραντάζεται η ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο

Στην Ισπανία τραντάζεται η ευρωπαϊκή πολιτική για το άσυλο

Ισπανία: Τουλάχιστον 6.500 μετανάστες από τη Θέουτα έχουν σταλεί πίσω στο Μαρόκο

Τουλάχιστον 6.500 μετανάστες από τους περίπου 8.000 που είχαν εισέλθει στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στη Βόρεια Αφρική νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στάλθηκαν πίσω στο Μαρόκο, δήλωσε σήμερα ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Ο Μαρλάσκα δήλωσε στον σταθμό Radio COPE πως η κατάσταση είναι τώρα “κανονική” σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες, και εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη διπλωματική αντιπαράθεση με το Μαρόκο “θα είναι όσο πιο σύντομη γίνεται”.

Το Μαρόκο φάνηκε να χαλαρώνει τους συνοριακούς ελέγχους με τη Θέουτα τη Δευτέρα, 17 Μαΐου καθώς χιλιάδες μετανάστες εισέρρευσαν στον θύλακο, κίνηση που ερμηνεύτηκε ευρέως ως αντίποινα για τη φιλοξενία από την Ισπανία του ηγέτη των αυτονομιστών της Δυτικής Σαχάρας Μπραχίμ Γκάλι. Ο Γκάλι νοσηλεύεται σε ισπανικό νοσοκομείο από τον περασμένο μήνα.

“Είναι αδιανόητο ότι μια ανθρωπιστική κίνηση προκαλεί μια κατάσταση όπως η κρίση στη Θέουτα”, είπε ο υπουργός.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube