REAL TIME |

Weather Icon

Στη «φωλιά» της Dassault μετακομίζουν τα Ελληνικά «γεράκια»: Στην τελική ευθεία η εκπαίδευση των πιλότων στα Rafale

Στη «φωλιά» της Dassault μετακομίζουν τα Ελληνικά «γεράκια»: Στην τελική ευθεία η εκπαίδευση των πιλότων στα Rafale

Με εντυπωσιακά ταχύτατους ρυθμούς και απόλυτα εντός του χρονοδιαγράμματος συνεχίζεται στη Γαλλία η εκπαίδευση των πρώτων τεσσάρων Ελλήνων ιπτάμενων στο νέο απόκτημα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες οι αεροπόροι της HAF πετούν μόνοι τους τα Rafale και μάλιστα έχουν προχωρήσει σε πιο σύνθετη εκπαίδευση η οποία περνά από τη ναυτιλία τόσο στη χρήση των ηλεκτρονικών του μαχητικού και κυρίως στα όπλα τα οποία μεταφέρει. Οι τέσσερις ιπτάμενοι έχουν κυριολεκτικά κλέψει τις εντυπώσεις από την ταχύτητα με την οποία προχωρούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και με τον επαγγελματισμό τους. Άλλωστε πρόκειται για αεροπόρους με εκατοντάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις με εμπειρία μεγαλύτερη ακόμη και από τους Γάλλους εκπαιδευτές τους.

Τις επόμενες εβδομάδες η Ελληνική αποστολή ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης στο Μont De Marsan όπου εξοικειώθηκε στις Γαλλικές «ριπές» και ετοιμάζει τις αποσκευές τις για τη «φωλιά» της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault στην αεροπορική βάση του Bordeaux-Merignac. Εκεί θα φτάσουν από την Ελλάδα και οι επόμενοι τέσσερις αεροπόροι της HAF-τρεις προερχόμενοι από τα Mirage και ένας από τα F-16 όπως ακριβώς και η πρώτη τετράδα- για να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης. Στο Bordeaux και οι οκτώ Έλληνες ιπτάμενοι θα εκπαιδευτούν μαζί πάνω στα Rafale και από εκεί οι πρώτοι τέσσερις θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στον Ιούλιο.

Κάποιος μάλιστα από τους Έλληνες αεροπόρους δεν θα βρίσκεται μέσα σε μεταγωγικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας αλλά θα πετάξει πίσω στην Τανάγρα με το πρώτο Ελληνικό Rafale βαμμένο στα χρώματα της HAF γράφοντας ιστορία. Το πιο γρήγορο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι γεγονός. Και μάλιστα για κάθε Rafale της Πολεμικής μας πλέον Αεροπορίας που θα φτάνει στη «φωλιά» του στην 332 Μοίρα «Γεράκι» και στην 114 Πτέρυγα Μάχης οι Γάλλοι θα στέλνουν μαζί και τον οπλισμό του. Στα όπλα του θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι «φονικοί» Meteor που ήδη έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους γείτονες. Ουσιαστικά κάθε Eλληνικό Rafale το οποίο θα φτάνει στην Τανάγρα θα είναι ετοιμοπόλεμο. Ωστόσο όπως εκτιμάται θα περάσει αρκετά σημαντικό χρονικό διάστημα μέχρι να διαθέτει η 332 Μοίρα τα πρώτα επιχειρησιακά Rafale τα οποία θα μπορούν να ενσωματωθούν στα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης οι εργασίες για να υποδεχτεί η Μοίρα «Γεράκι» τα πρώτα Rafale είναι εντατικές με τη βοήθεια και των Γάλλων τόσο της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault όσο και της Armee De L’Air. Πρώτη κίνηση η εγκατάσταση εξομοιωτή ώστε οι Έλληνες ιπτάμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν όσο περισσότερο στο νέο μαχητικό της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα οι Επιτελείς της HAF θα εργαστούν πυρετωδώς για να εντάξουν τα επόμενα χρόνια σταδιακά τις Γαλλικές ριπές στα επιχειρησιακά σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας. Θεωρείται βέβαιο ότι η παρουσία των Γάλλων στην Ελλάδα α είναι συνεχής για κοινές ασκήσεις και συνεκπαίδευση με τα Ελληνικά «γεράκια» . Άλλωστε η Ελλάδα είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα και η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αποκτά Rafale μετά την κατασκευάστρια Γαλλία.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube