REAL TIME |

Weather Icon

Στη Δυτική Οχθη και το Κάιρο την Τετάρτη μεταβαίνει ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μπλίνκεν

Στη Δυτική Οχθη και το Κάιρο την Τετάρτη μεταβαίνει ο αμερικανός ΥΠΕΞ, Μπλίνκεν

Επίσκεψη Μπλίνκεν σε Ιορδανία αλλά και σε Αίγυπτο, που μεσολάβησε για την εκεχειρία

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή στην κατεχόμενη ΔυτικήΌχθη, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ουάσινγκτον για την εμπέδωση της εκεχειρίας στη Γάζα, δήλωσε σήμερα πηγή που έχει ενημερωθεί για το σχεδιασμό αυτό.

Αμερικανοί, ισραηλινοί και παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το πλήρες δρομολόγιο του Μπλίνκεν. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Πέμπτη την επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, λέγοντας πως «θα συζητήσει προσπάθειες αποκατάστασης και τη συνεργασία για την οικοδόμηση καλύτερου μέλλοντος για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους».

Το ταξίδι του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή θα περιλάβει επίσκεψη στην Αίγυπτο, η οποία μεσολάβησε για να επιτευχθεί η εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς, καθώς και στην Ιορδανία, δήλωσε η πηγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube