Weather Icon

Στα ύψη η πολιτική κρίση στην Αρμενία! Άδειασε το ΥΠΕΞ από τις παραιτήσεις – Σε Γαλλία και Βέλγιο ο Πασινιάν για να συναντηθεί με Μακρόν και Σαρλ Μισέλ

Στα ύψη η πολιτική κρίση στην Αρμενία! Άδειασε το ΥΠΕΞ από τις παραιτήσεις – Σε Γαλλία και Βέλγιο ο Πασινιάν για να συναντηθεί με Μακρόν και Σαρλ Μισέλ

Αρμενία: Παραίτηση δύο ακόμα στελέχη του ΥΠΕΞ. Σε Γαλλία, Βέλγιο και Ευρωκοινοβούλιο ψάχνει λύση ο Πασινιάν για την εισβολή του Αζερμπαϊτζάν.

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Αρμενία, η οποία προετοιμάζεται για τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 20ης Ιουνίου, την ώρα που το Αζερμπαϊτζάν μετά τη νίκη και κατάληψη του 70% των εδαφών του Αρτσάχ στον πόλεμο των 44 ημερών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, έχει εισβάλλει στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας.

Όπως μεταδίδουν αρμενικά Μέσα, μετά την παραίτηση του υπηρεσιακού Υπουργού Εξωτερικών, Αρά Αϊβαζιάν, στις 27 Μαΐου, εκτός σχήματος της υπηρεσιακής κυβέρνησης έθεσαν εαυτόν στις 31 Μαΐου και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γκαγκικ Καλατζιάν με την εκπρόσωπ Τύπου του αρμενικού ΥΠΕΞ, Άννα Ναγκνταλιάν.

Η τελευταία σε ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, ενημέρωσε, πως παρά την παραίτησή της, θα συνεχιστεί να εργάζεται στο διπλωματικό σώμα της Αρμεναίας.

Σε Γαλλία και Βέλγιο ο Πασινιάν

Τη Γαλλία και το Βέλγιο θα επισκεφθεί στις 1 και 2 Ιουνίου αντίστοιχα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν. Ο Αρμένιος πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί την 1η Ιουνίου στο Παρίσι με τον Εμάνουελ Μακρόν, τον πρόεδρο της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, Ρισάρντ Φεράντ και τον πρόεδρο της Γερουσίας, Γεράρντ Λαρσέ.

Την επόμενη μέρα, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Αρμενίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όπως και με τον Βέλγο ομόλογό του, Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Θεωρείται δεδομένο, ότι σε αυτές τις επισκέψεις ο Πασινιάν θα μιλήσει για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν. Υπενθυμίζεται, ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να προσφύγει στα Ηνωμένα Έθνη, όσον αφορά το ζήτημα της εισβολής του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube