Weather Icon

Στα κοιτάσματα του Ευξείνου Πόντου οι ελπίδες του Ερντογάν! Αναμένει ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2021

Στα κοιτάσματα του Ευξείνου Πόντου οι ελπίδες του Ερντογάν! Αναμένει ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2021

Τουρκία: Ο Ερντογάν μίλησε για «ανακάλυψη» στον Εύξεινο Πόντο, η οποία παράγει «405 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» δηλαδή 6800 βαρέλια ημερησίως.

Για τις εργασίες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο του 2020, ο Ρέτζεπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε από την Κωνσταντινούπολη και το παλάτι «Ντολμά Μπαχτσέ»«τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας», έχοντας στο πλάι του όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Το κοίτασμα, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ εκείνη την εποχή, υπολογιζόταν ότι έχει αποθέματα 20 δισ. κυβικών μέτρων και βρίσκεται στο οικόπεδο Danube1. Το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» είχε ξεκινήσει εργασίες στη περιοχή από τις 20 Ιουλίου (2020) και όλη η επιχείρηση έγινε αποκλειστικά με τουρκικά μέσα.

Στις 27 Μαΐου, την ώρα που η Τουρκία μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα και επικρατεί πολιτική κρίση, λόγω των αποκαλύψων του Σεντάτ Πεκέρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανήλθε επί του θέματος.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε καλά νέα, όπως αναφέρει η Yeni Şafak. «Μόνο τον τελευταίο μήνα ανακαλύψαμε πετρέλαιο από τρία κοιτάσματα», είπε με διάθεση πανηγυρική ο Ερντογάν στη συνάντηση προέδρων των Νομαρχιακών Επιτροπών του AKP, δηλώνοντας ότι αναμένει σοβαρή ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2021.

Ο Ερντογάν μίλησε για «ανακάλυψη» στον Εύξεινο Πόντο, η οποία παράγει «405 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» δηλαδή 6800 βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube