Weather Icon

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στην Λωρίδα της Γάζας – Πάνω από 80 Ισραηλινά μαχητικά εμπλέκονται σε oλονύχυτιες συγκρούσεις

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στην Λωρίδα της Γάζας – Πάνω από 80 Ισραηλινά μαχητικά εμπλέκονται σε oλονύχυτιες συγκρούσεις

Χωριανόπουλος Άγγελος

Μεγάλη θα είναι η νύχτα στο Ισραήλ. Εδώ και 24 ώρες πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ έχουν ως στόχο αποκλειστικά άμαχους πολίτες (1 νεκρός μέχρι στιγμής). Η επίγεια αεράμυνα του Ισραήλ λειτουργεί, πάνω από 80 μαχητικά αεροσκάφη στον αέρα πάνω από την λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζουμε ότι τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Μαχμούντ Αμπάς την Κυριακή. Κατά τη διάρκειας της συνομιλίας ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όπως είχε κάνει άλλωστε και με την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.

Με την επαφή αυτή διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η σύμπλευση απόψεων Τουρκίας και Παλαιστίνης και σε άλλα θέματα όπως το παλαιστινιακό και η επιχείρηση του Ισραήλ να προσαρτήσει εδάφη της Δυτικής Όχθης. Η Τουρκία εξάλλου είχε εκφράσει και την αντίθεσή της στη Συμφωνία του Αιώνα η οποία ρυθμίζει το παλαιστινιακό ζήτημα σύμφωνα με την ισραηλινή θέληση για τα πράγματα. Τη Συμφωνία απέρριψαν αμέσως οι Παλαιστίνιοι.

Έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι ο διοικητής των ταξιαρχιών της Al-Qassam της τρομοκρατικής ομάδας Χαμάς σκοτώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ πριν από λίγα λεπτά! Ο Iyad Sherir Abu Maysara που οι δυνάμεις του εκτόξευσαν πάνω από 800 ρουκέτες στο Ισραήλ τις τελευταίες 24 ώρες είναι πλέον νεκρός.

Όλες οι πτήσεις προς και από το Διεθνές Αεροδρόμιο BenGurion του TelAviv ακυρώνονται λόγω των επιθέσεων πυραύλων της Ταξιαρχίας Al-Quds του PIJ από την Gaza. Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας Ισραήλ είναι τα μόνα που πετούν τώρα πάνω από την περιοχή.

Αυτό είναι ο χάρτης από τις ισραηλινές αρχές που απεικονίζει σχεδόν 130 πυραυλικές επιθέσεις της Χαμάς κατά των Ισραηλινών.
Κατάρρευση 13όροφου κτηρίου έπειτα από Ισραηλινό βομβαρδισμό

Τα βίντεο δείχνουν την εκτόξευση πυραύλων χωρίς καθοδήγηση από την Ταξιαρχία Al-Quds του PIJ στο TelAviv από την Gaza πριν από λίγα λεπτά.

Περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό εντός του Ισραήλ.

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ κυκλοφόρησε υλικό που δείχνει την καταστροφή του κτηρίου όπου ο Iyad Fathi Faik Sharir, διοικητής της μονάδας πυραύλων της Hamas βρισκόταν μέσα στο Gaza. Πολλά άλλα μέλη της Hamas σκοτώθηκαν πριν από λίγα λεπτά!

Στιγμή όπου χτυπήθηκαν 3 τρομοκράτες της Χαμάς η οποίοι χειρίζονταν πυραυλικά συστήματα στη Γάζα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube