REAL TIME |

Weather Icon

Σενέρ Λεβέντ: Αν η Τουρκία μας έσωσε από τους Ε/Κ, από την Τουρκία ποιος θα μας σώσει;

Σενέρ Λεβέντ: Αν η Τουρκία μας έσωσε από τους Ε/Κ, από την Τουρκία ποιος θα μας σώσει;

Του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Αν η Τουρκία έχει ένα κυπριακό πρόβλημα, οι Τουρκοκύπριοι έχουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με την Τουρκία. Ένα πρόβλημα που βαθαίνει συνεχώς. Επικεφαλής μας υπάρχει ένας ηγέτης, ο οποίος δεν θεωρεί αναγκαίο να κρύψει ότι ενεργεί με εντολές της Τουρκίας και μάλιστα νιώθει περήφανος γι’ αυτό. Ο Ερσίν Τατάρ. Του θυμώνετε, τον κατηγορείτε σφοδρά, τον κοροϊδεύετε. Έχετε δίκιο. Αλλά δεν ενοχλείται και πολύ απ’ αυτό, όπως ακριβώς κάποτε ο Ραούφ Ντενκτάς. Αντιθέτως, είναι ικανοποιημένος που όλη η οργή κατευθύνεται προς τον ίδιο και όχι προς την Άγκυρα. Του αρέσει να είναι ασπίδα της Άγκυρας.

Επιπλέον, είναι πολύ ευχάριστο να είναι τόσο επικοινωνιακός. Βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα. Δεν υπάρχει κακή διαφήμιση! Και μάλιστα μην ξεχνάτε. Ήταν και ο Ραούφ Ντενκτάς τουλάχιστον όσο αυτός αφοσιωμένος στην Τουρκία. Και έλεγε και εκείνος ανοιχτά ότι: «Εγώ εφαρμόζω τις αποφάσεις της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης». Ο Τατάρ είναι σαν ένα παιχνίδι που δόθηκε στους Τουρκοκυπρίους εκ μέρους της Τουρκίας. Να παίζουν όπως θέλουν. Να γλεντούν. Όταν χρειάζεται να οργίζονται και να εκτονώνονται.

Τον παρομοιάζω με το αφεντικό ρομπότ στα ιαπωνικά εργοστάσια. Οι εργάτες που θυμώνουν με το αφεντικό πηγαίνουν και πλακώνουν το ρομπότ αυτό. Το δέρνουν, το κλοτσούν, το γρονθοκοπούν. Μήπως δεν αντιλαμβάνεστε τι ανοησίες λέει καθημερινά ο Τατάρ για να διατηρεί τη θέση του στην επικαιρότητα; Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τραβήξει τα πυρά πάνω του. Εγώ δεν θεωρώ ότι αξίζει να τον κάνω πρωτοσέλιδα, επειδή δεν τον παίρνω στα σοβαρά. Αλλά, γίνονται εκρήξεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κοιτάξτε τι είπε πάλι. «Είμαστε εγγόνια των Οθωμανών, Τούρκοι γιοι Τούρκων»! Μόνο αυτό μας έλειπε που λένε. Αυτό είναι! Είναι, λέει, εγγόνι των Οθωμανών. Αλλά Τούρκος γιος Τούρκων, λέει! Δεν ξέρει καν τη διαφορά ανάμεσα στους Οθωμανούς και στους Τούρκους! Δεν ξέρει και ότι οι σύζυγοι όλων των σουλτάνων ήταν ξένες! Καθόλου δεν ξέρει ότι ο Ατατούρκ ήταν αυτός που γκρέμισε και έθαψε στην ιστορία τους Οθωμανούς. Μήπως δεν ξέρει ότι ο στρατός των Γενιτσάρων ήταν ένας στρατός από ξένα παιδιά που στρατολογήθηκαν και ανατράφηκαν στις εστίες των Γενιτσάρων; Ούτε αυτό το ξέρει! Ρίχνει μια κουβέντα. Για να πλακώσουν όλοι σαν μύγες.

Θύμωσε και στον Αναστασιάδη. Επειδή στο πασχαλινό του μήνυμα προσφώνησε τους Τουρκοκύπριους «συμπολίτες μου». Δεν μπορεί, λέει, να μας αποκαλεί «συμπολίτες μου»! Γιατί δεν μπορεί; «Η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι μόνο πολίτες της κυρίαρχης ‘ΤΔΒΚ’», γι’ αυτό! Αχ μωρέ! Και άλλα πολλά. Θυμώσατε και με αυτό πολύ, έτσι δεν είναι; Μην θυμώνετε. Γελάστε. Γελάστε δυνατά. Και αφού είναι έτσι, πείτε του να κάνει ένα δημοψήφισμα για το διαβατήριο. Να κάνει και μια έκκληση στον λαό. «Επιστρέψτε τα κυπριακά σας διαβατήρια», να πει. Να δούμε πόσοι θα τα επιστρέψουν.

Φαίνεται πως το ξέχασε. Το είχε πει ο Ραούφ Ντενκτάς. Και δεν είχε πάει κανείς να του παραδώσει το διαβατήριό του, εκτός από ένα άτομο.

Αν θέλει ο Τατάρ να δοκιμάσει κάτι άλλο. Να απαγορεύσει τα κυπριακά διαβατήρια. Να τιμωρήσει όσους κατέχουν αυτό το διαβατήριο. Να ριχθούν στη φυλακή. Ξέρετε τι θα γίνει τότε; Θα ξεσπάσει ξεσηκωμός. Ένας ξεσηκωμός που δεν ξανάγινε μέχρι τώρα!

Αυτά τα λόγια του Τατάρ μπορεί να ενοχλήσουν τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μπορεί κάλλιστα και εκείνοι να πουν ότι «θα ακυρωθεί το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας όλων όσοι δεν επιστρέψουν στις αρχές της Δημοκρατίας της ταυτότητα της ‘ΤΔΒΚ’». Μπορεί να αναγκάσουν τους Τουρκοκύπριους να αποχωρήσουν από την υπηκοότητα του ψευδοκράτους. Αν δεν το κάνουν αυτό τώρα, σίγουρα δεν το κάνουν επειδή φοβούνται την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως, σε περίπτωση που μια μέρα πάρουν την εξουσία οι σοβινιστικοί κύκλοι, δεν είμαι βέβαιος ότι δεν θα το κάνουν αυτό.

Να επαναλάβω άλλη μία φορά αυτό που είπα στην αρχή. Αν η Τουρκία έχει ένα κυπριακό πρόβλημα, οι Τουρκοκύπριοι έχουν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα με την Τουρκία. Θέλω να ρωτήσω το εξής εκείνους που πιστεύουν πως η Τουρκία μας έσωσε από την ελληνοκυπριακή καταπίεση: Από την καταπίεση της Τουρκίας ποιος θα μας σώσει;

ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ, ΑΒΡΟΥΠΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube