REAL TIME |

Weather Icon

Σε πλήρη εξέλιξη η συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών ελληνικών Ε.Δ. – USAF στο πλαίσιο της άσκησης «Οργή του Ποσειδώνα»

Σε πλήρη εξέλιξη η συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών ελληνικών Ε.Δ. – USAF στο πλαίσιο της άσκησης «Οργή του Ποσειδώνα»

Σε εξέλιξη επιχειρησιακή συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Παρασκευή 29 Μαΐου, επιχειρησιακή συνεκπαίδευση μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, με την επωνυμία «POSEIDON’S RAGE» (Οργή του Ποσειδώνα), στο πλαίσιο της επαύξησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Το αεροπορικό κλιμάκιο των ΗΠΑ, το οποίο αποτελείται από προσωπικό και 14 αεροσκάφη F-15E της 492 Fighter Squadrom (FS) της US Air Forces in Europe-USAFE, έχει μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο της Σούδας.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η «POSEIDON’S RAGE» αφορά σε εκπαίδευση σε χαμηλά ύψη, προσβολές επιγείων στόχων και στόχων επιφανείας, αφέσεις πραγματικών/εκπαιδευτικών όπλων, εναέρια μάχη, καθώς και αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων (Composite Air Operation-COMAO).

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης αποστολές Close Air Support (CAS), σε συνεργασία με Joint Terminal Attack Controller (JTAC) δυνάμεων Στρατού Ξηράς και της διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και ασκήσεις αεράμυνας (Air Defense Exercise-ADEX) με την συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.
Η συνεκπαίδευση θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube