Weather Icon

Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση στην Αρμενία! Ζητά Ρώσους συνοριοφύλακες – Άνω κάτω με την απαγωγή στρατιωτών από το Αζερμπαϊτζάν

Σε κατάσταση πανικού η κυβέρνηση στην Αρμενία! Ζητά Ρώσους συνοριοφύλακες – Άνω κάτω με την απαγωγή στρατιωτών από το Αζερμπαϊτζάν

Κόκκινη γραμμή στα νοτιοανατολικά σύνορα της Αρμενίας με Ρώσους συνοριοφύλακες. Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ – Σύλληψη έξι Αρμενίων στρατιωτών

Η αρμενική κυβέρνηση αποφάσισε την ανάπτυξη κόκκινης γραμμής παρατηρητών από χώρες της ομάδας Μινσκ (OSCE) στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης.

Όπως αναφέρει η αρμενική έκδοση του Sputnik, «αυτή η απόφαση πάρθηκε σε συνδυασμό με την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας τον νοτιοανατολικών συνόρων» της χώρας.

Σε συνάντηση την Πέμπτη 27 Μαΐου, η αρμενική κυβέρνηση αποφάσισε την ανάπτυξη δύναμης από Ρώσους φύλακες στην παραμεθώριο και συγκεκριμένα στις περιοχές Καπάν, Μεγκρί και Τεκ.

Δείτε την κόκκινη γραμμή που αναμένεται να αναπτυχθεί, όπως φαίνεται στον χάρτη που δημοσίευσε το ιστολόγιο Armenologio.

Το ρεπορτάζ σημειώνει, ότι «στην κοινή δήλωση μεταξύ Αρμενίας, Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν, τονίστηκε η ύπαρξη ανάγκης ενίσχυσης των νοτιοανατολικών συνόρων της Αρμενίας», κάτι που επισπεύδεται πλέον με την εισβολή δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στις περιοχές Σιουνίκ και Κεγαρκουνίκ.

«Η κατάσταση είναι τεταμένη και εκρηκτική», δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook ο Πασινιάν, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή Κεγαρκουνίκ, όπου, όπως σας ενημέρωσε το Infognomonpolitics.gr, σημειώθηκε το πρωί το περιστατικό με τη σύλληψη έξι Αρμενίων στρατιωτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αψιμαχίες είναι συχνές μεταξύ των αρμενικών στρατευμάτων και στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν που περνούν τα σύνορα.

Ο Πασινιάν υποστήριξε, ότι οι έξι Αρμένιοι στρατιώτες «έκαναν βελτιωτικές εργασίες στα σύνορα»,  εγκαθιστώντας προειδοποιητικές πινακίδες κοντά σε νάρκες, καθώς η περιοχή έχει τη φήμη ότι είναι μια από τις πιο ναρκοθετημένες στον κόσμο. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έκανε λόγο για “ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς” αυτή που προσπάθησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης να “εισέλθει στην επικράτειά μας” πριν πιαστεί αιχμάλωτη.

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ

Η Αρμενία βρίσκεται σε πολιτική κρίση με τον κλοιό να στενεύει γύρω από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν.  Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αρά Αϋβαζιάν υπέβαλλε την παραίτησή του, όπως ανέφερε με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Άννα Ναγκνταλιάν. Υπενθυμίζεται, ότι τον Μάρτιο ο Πασινιάν είχε εξαγγείλει πρόωρες εκλογές για τα τέλη Ιουνίου.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube