REAL TIME |

Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Τουρκία – Κράτος μαφία και με τη βούλα

Σάββας Καλεντερίδης: Τουρκία – Κράτος μαφία και με τη βούλα

Σάββας Καλεντερίδης: Ο πόλεμος με τους Κούρδους και οι εθνικιστικές κορώνες γύρω από το θέμα αυτό, λειτουργούν ως κάλυψη για να αποκρυφθεί από το λαό η μαφιόζικη τάξη που καθιέρωσαν πολιτικοί όπως ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο Μεχμέτ Αγάρ μέσω εθνικιστικών συζητήσεων.

Στο άρθρο της Παρασκευής παρουσιάσαμε αποκαλύψεις Τούρκου αρχινονού, για τις σχέσεις κράτους-πολιτικών-μαφίας.

Αυτό δεν γίνεται για να εκθέσουμε την Τουρκία στα μάτια των αναγνωστών μας. Δεν χαιρόμαστε ούτε λυπόμαστε με αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία. Άλλωστε, τέτοιες σχέσεις υπάρχουν σε πολλές χώρες –όχι φυσικά σε τέτοιο βαθμό. Απλά τα παρουσιάζουμε γιατί η σχέση αυτή έχει πάρει τέτοια μορφή, που επηρεάζει όλο και περισσότερο και την εξωτερική πολιτική που ασκεί η Τουρκία στον περίγυρό της και φυσικά στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Γι’ αυτό και σήμερα παρουσιάζουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Εργκούν Μπαμπαχάν, που δημοσιεύθηκε στο ahvalnews, με τίτλο:

Τι σημαίνει η επίθεση των Κούρδων στην αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ

«Ο πόλεμος ενάντια στους Κούρδους φαίνεται να είναι ο μόνος τομέας όπου το καθεστώς σημειώνει επιτυχίες, ενώ έχει παταγώδη αποτύχει στην οικονομία, την υγεία, την εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Στο όνομα του πολέμου με τους Κούρδους, το καθεστώς AKP-MHP κατέλαβε μια ευρεία περιοχή στη Συρία και το Ιράκ, προσπαθώντας να επεκτείνει την περιοχή που ελέγχει, αγνοώντας αυτήν την κακή οικονομική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα.

Η εικόνα είναι στην πραγματικότητα αυτή… Ο πόλεμος με τους Κούρδους και οι εθνικιστές κορώνες γύρω από το θέμα αυτό, λειτουργούν ως κάλυψη για να αποκρυφθεί από το λαό η μαφιόζικη τάξη που καθιέρωσαν πολιτικοί όπως ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο Μεχμέτ Αγάρ μέσω εθνικιστικών συζητήσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού αποδείχθηκε ότι είχε στενή συνεργασία με τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό και ξεσκεπάζει με στοιχεία το ρόλο και την ενεργό εμπλοκή του κορυφαίου υπουργού στη μαφία. Ο Σοϊλού, λοιπόν, επειδή δεν μπορεί να διαψεύσει τις εναντίον του αποκαλύψεις του Πεκέρ, οχυρώνεται και υπερασπίζεται τον εαυτό του μόνο ως εξής: “Παλεύουμε τόσο πολύ με το PKK, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και συμμορίες. Μακάρι να μου είχε συμβεί κάτι και μην είχα δει αυτές τις μέρες”, εννοώντας τις αποκαλύψεις για τη δράση της μαφίας.

Το κράτος, που στο όνομα της καταπολέμησης του ΡΚΚ, έχει μπει στο κρεβάτι και κοιμάται με τη μαφία, έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο.

Στο όνομα της καταπολέμησης του δικτύου Γκιουλέν, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους εντελώς τη Δικαιοσύνη και εκτός από τους γκιουλενιστές, εξουδετέρωσαν και όλους εκείνους τους επιχειρηματίες που ενοχλούσαν το ΑΚΡ. Μετά τους επιχειρηματικούς οίκους οικογένειες İpek και Soydak, ήρθε η ώρα ακόμα και τον επιχειρηματία Mübariz Mansimov, ο οποίος ήταν συνυφασμένος με το AKP.

Διαβάστε τη συνέχεια στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube