Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: SOS! Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας για τη Θεσσαλονίκη – Επιτέλους απαντήστε μια φορά με θάρρος όπως ο Δένδιας

Σάββας Καλεντερίδης: SOS! Αυτό είναι το σχέδιο της Τουρκίας για τη Θεσσαλονίκη – Επιτέλους απαντήστε μια φορά με θάρρος όπως ο Δένδιας

Στις 5&6 Μαΐου 2021 ο Τούρκος υφΥΠΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη και το Διδυμότειχο.

Η επίσκεψη χαρακτηρίστηκε «ιδιωτική», προφανώς για να έχει τη δυνατότητα ο Τούρκος υφΥΠΕΞ να κινείται πιο ελεύθερα και εκτός πρωτοκόλλου και για να ξεπεραστούν οι διπλωματικές «συμπληγάδες» μιας επίσημης επίσκεψης.

Όσον αφορά τους λόγους που ώθησαν τον Ερντογάν να στείλει εσπευσμένα τον υπουργό του στη Θράκη, αυτή μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Πρώτον, για να πάρει η Τουρκία τη «ρεβάνς» από την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα και στα όσα δυσάρεστα για τον Τσαβούσογλου και την Τουρκία διημείφθησαν στη συνέντευξη Τύπου.

Δεύτερον, για να συσπειρώσει και πάλι η Τουρκία τα ενεργούμενά της στη Θράκη δεδομένου ότι παρατηρούνται φυγόκεντρες τάσεις λόγω:

α. Της εικόνας της αποδυναμωμένης χώρας που παρουσιάζει η Τουρκία διεθνώς, μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία με τον Αραβικό κόσμο και το Ισραήλ

β. Των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης −προβλήματα που έχουν τον αντικατροπτρισμό τους στη μουσουλμανική κοινωνία της Θράκης

γ. Της δράσης των κύκλων που σχετίζονται με το δίκτυο Γκιουλέν, που έχουν αρκετά ερείσματα στη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα

δ. Των σωστών επιλογών που έχει κάνει το ελληνικό ΥΠΕΞ και άλλες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται η σχέση εμπιστοσύνης με την μουσουλμανική μειονότητα, κάτι που εκνευρίζει αφάνταστα την Τουρκία.

Για τους παραπάνω λόγους απέστειλε εσπευσμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ τον Γιαβούζ Σελίμ Κιράν στην Ελλάδα, σε μια εξαιρετικά προκλητική επίσκεψη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube