Weather Icon
Aφρική , Λιβύη 7 Μαΐου 2021

Σαουδική Αραβία και Τυνησία δημιουργούν κοινή πολιτική για την Λιβύη

Σαουδική Αραβία και Τυνησία δημιουργούν κοινή πολιτική για την Λιβύη

Χωριανόπουλος Άγγελος

Το μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου, Abdullah Al-Lafi, δέχτηκε την Πέμπτη στην κατοικία του στην πρωτεύουσα, Τύνιδα, τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Τυνησία, Abdulaziz bin Ali Al-Saqr. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο χωρών καθώς και οι εξελίξεις στην πολιτική κατάσταση στη Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλ-Λάφι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Σαουδική Αραβία για την επίτευξη σταθερότητας στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Σαουδάραβας πρέσβης επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της χώρας του για μια πολιτική λύση στη Λιβύη, και το ενδιαφέρον της να υποστηρίξει την ενοποίηση των θεσμών για να τερματίσει κάθε είδους συγκρούσεις. Ο Αλ-Λάφι και η συνοδευτική του αντιπροσωπεία είχαν φτάσει στην Τύνιδα νωρίτερα για να πραγματοποιήσουν ορισμένες επίσημες συναντήσεις, με ορισμένα αραβικά και περιφερειακά κόμματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μουσουλμανική Αδελφότητα διατηρεί ισχυρό δίκτυο και πληθυσμιακή δυναμική εντός της Τυνησίας, η οποία στρέφεται όλο και περισσότερο προς την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού τουρκικής προελεύσεως.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube