Weather Icon

ΟΗΕ: Τα εγκλήματα που διέπραξε το ISIS -σύμμαχος της Τουρκίας- εναντίον των Γεζιντί είναι «γενοκτονία»

ΟΗΕ: Τα εγκλήματα που διέπραξε το ISIS -σύμμαχος της Τουρκίας- εναντίον των Γεζιντί είναι «γενοκτονία»

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS, που είναι σύμμαχος της Τουρκίας, εναντίον των Yazidis είναι “γενοκτονία”.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ, Karim Khan, ο οποίος ερεύνησε τα εγκλήματα που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση ISIS, παρουσίασε την 6η έκθεσή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δηλώνοντας ότι έχουν συλλέξει τόσες αποδείξεις όσο “βουνά” με τις μαρτυρίες, εγκληματολογικές αποδείξεις από μαζικούς τάφους και ψηφιακά δεδομένα που ελήφθησαν από σκληρούς δίσκους του ISIS, ο Χαν είπε ότι η ομάδα έρευνας είναι “σαφής” και “ικανοποιητική” ότι το ISIS διέπραξε “γενοκτονία” εναντίον των Κούρδων Γεζιντί στην περιοχή Shengal του Ιράκ. Είπε ότι τα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν διασταυρωθεί.

“Η πρόθεση του ISIS να καταστρέψει τους Γεζιντί σωματικά και βιολογικά είναι εμφανής στο τελεσίγραφο που τους δόθηκε”, δήλωσε ο Χαν και συνέχισε: “Εφαρμόστηται ανελέητα σε όλα τα μέλη της κοινωνίας των Γεζιντί, στους οποίους έλεγαν: είτε θα αλλάξετε πίστη και θα γίνετε μουσουλμάνοι, είτε θα πεθάνετε”.

Binlerce Ezidinin IŞİD’in bu ültimatomunun ardından toplu infaz edildiğini ve kaçmaya çalışırken vurulduğunu belirten Khan, binlerce kişinin köle olarak kullanıldığını ve kadınların toplu tecavüze ve dayanılmaz cinsel şiddete maruz kaldığını ifade etti.

BM ekibi, şimdiye kadar Ezidilere karşı “soykırım” şuçu işleyen bin 444 IŞİD mensubu tespit etti.

Terör örgütü IŞİD, 3 Ağustos 2014’te Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesine saldırmış, binlerce Ezidiyi öldürmüş, binlerce kadın ve kız çocuklarını

Δηλώνοντας ότι χιλιάδες Γεζιντί εκτελέστηκαν μαζικά μετά το τελεσίγραφο του ISIS και πυροβολήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να δραπετεύσουν, ο Χαν δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιήθηκαν ως σκλάβοι και ότι οι γυναίκες υπέστησαν μαζικό βιασμό και αφόρητη σεξουαλική βία.

Η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών έχει εντοπίσει 1.444 μέλη του ISIS που έχουν διαπράξει έγκλημα “γενοκτονίας” εναντίον των Γεζιντί.

Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS, στις 3 Αυγούστου 2014, επιτέθηκε στην περιοχή Shengal όπου κατοικούν οι Γεζιντί, σκότωσαν χιλιάδες και απήγαγαν χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια.

Σημείωση: Οι Γεζιντί είναι μεγάλος εχθρός της Τουρκίας, γιατί είναι η παραδοσιακή πατρώα θρηκσεία των Κούρδων. Η Άγκυρα θεωρεί ότι αν οι Κούρδοι επανέλθουν στην πατρώα θρησκεία, θα χάσουν τη δυνατότητα να ασκούν επιρροή πάνω τους μέσω του Ισλάμ. Γι’ αυτό υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η επίθεση στο ενκάλ, εναντίον των Γεζιντί, ήταν αποστολή που δόθηκε στο ISIS απο την Άγκυρα, η οποία μέχρι και σήμερα έχει σχέδια εισβολής στην περιοχή.

Πηγή: nupel.online

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube